3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Üzüm Festivali 9 Eylül'de

Yozgat'ın Şefaatli İlçe Belediye Başkanı Fahrettin İbiş, İlçede çok yaygın olan bağcılığın son yıllarda gerilediğini söyledi.

Şefaatli İlçesinin büyük bir bölümünün özellikle Karanlıkdere vadisinin bağcılık ve meyveciliğin merkezi olduğunu belirten Belediye Başkanı İbiş, "Biz belediye olarak bağcılığın tekrar canlandırılmasına katkıda bulunmak için "Bağcılık ve Meyvecilik" festivali düzenlemeyi planlamıştık. İki yıl düzenledik 3.'sünü 9 Eylül Pazar günü düzenliyoruz" dedi.

Geçmiş yıllarda Şefaatli İlçesinden kamyonlarla üzüm, ayva ve elmanın sevk edildiğini, halkın geçim kaynağının bağcılık ve meyvecilik olduğuna dikkat çeken Başkan İbiş,"Yeni nesil bağcılık ve meyvecilik konusun da duyarsız olmaya başladı. Bağcılık ve meyveciliği bıraktı. Bitmeye yüz tutmuş bağcılık ve meyveciliği tekrar canlandırılmasını istiyoruz. Bu konuda gerekli teşviklerin ve yardımların yapılmasını bekliyoruz. Bağcılığın gelişmesine katkıda bulunmak ve gündemde tutmak için festival düzenliyoruz" dedi.

9 Eylül 2007 tarihinde düzenlenecek olan 3 Bağcılık ve Üzüm Festivaline sevilen sanatçıların davet edildiğini ve konserler düzenleneceğini belirten Başkan İbiş, " Sanatçılardan Oğuz Yılmaz, Kader, Eylem, Mustafa Tatlıtürk konser verecek, festivalimize tüm vatandaşlarımız davetlidir" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 15:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer ilhan IP: 88.247.138.xxx Tarih : 6.09.2007 16:57:18

tekirdağdan yazıyorum üzüm festivali burada yapıldı yozgatlı olarak orada olmak isterdim .yozgatı çok özledim