5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Üzümler pekmez oluyor

ÜZÜMLER PEKMEZ OLUYOR

Bağ bozumunu yapan çiftçiler, topladıkları üzümlerden pekmez yapıyor.

Yozgat'ta bağcılık yapan çiftçiler, topladıkları üzümü saklayabilecek soğuk hava deposu bulamayınca, bağlardan topladıkları üzümleri pekmez yaparak değerlendiriyor.

Mevsimi geldiği için bağlarını bozan Lök Köyü çiftçileri, topladıkları üzümü pekmez yapıyor. Kemal Ertuğrul isimli çiftçi, üzüm açısından bol verimli bir yıl olduğunu belirterek, "Mevsimi geldiği için bağ bozumu başladı. Çiftçiler topladıkları üzümü bir anda satamıyor, soğuk hava deposu olmadığı için saklayamıyor. Bu nedenle üzümleri kaynatarak pekmez yapıyor" dedi.

Pekmez yapmanın sıkıntılı ve zahmetli bir iş olduğunu ifade eden Ertuğrul, "Pekmez yapmak zahmetli bir iş ama, pekmezin satışı üzüme göre daha iyi durumda. Pekmezin kilosu 14-15 TL'den satılıyor. Ancak, diğer köylerinde bağ bozumunu yapıp pekmez satışına başlamasıyla birlikte pekmez fiyatlarında düşüş olabilir" ifadelerini kullandı.

Pekmez yapımında Kemal Ertuğrul'dan hiçbir yardımını esirgemeyen Ali Caner isimli vatandaşta, kendisinin Yozgat merkezde kaldığını belirterek, "Arkadaşımı ziyaret için Lök Köyüne geldim, gerçekten pekmez yapmak çok zahmetli ve tek bir kişi ile yapılabilecek bir iş değil. Bu nedenle pekmez yapımında arkadaşıma yardım ediyorum. Yapılan bu zahmete göre pekmez fiyatları düşük, fakat vatandaşın da alım gücü olmadığı için fiyatlar yüksek geliyor" diye konuştu.

ÜZÜMLER PEKMEZ OLUYOR
ÜZÜMLER PEKMEZ OLUYOR
ÜZÜMLER PEKMEZ OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2010 Cumartesi 15:37:01
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 15:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?