3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Vakıf koyun verdi, sattı araba aldı

Boğazlıyan ilçesinde, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında vakıftan aldığı koyunları satarak kendisine otomobil alan şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı. 

Boğazlıyan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), SRAP kapsamında koyunculuğu geliştirme projesiyle 28 Ağustos 2006 tarihinde 1 yıl ödemesiz 4 yılda geri dönüşümü sağlanacak şekilde bir kişiye 14 koyun 1 koç olmak üzere 57 aileye 855 küçükbaş hayvan dağıttı. Projeden sorumlu vakıf personeli ve bir veteriner hekim, dağıtılan koyunların durumları ve kaç yavru verdiğini tespit etmek üzere projeden yararlanan 57 aileyi ziyaret etti. Yoğunhisar köyünde projeden yararlanan V.Ç. isimli şahsın evine gelen vakıf personeli V.Ç.'nin aldığı koyunları satıp kendisine otomobil aldığını tespit etti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Boğazlıyan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, V.Ç. isimli şahsın SYDV'den aldığı koyunları satarak kendisine otomobil almasının son derece üzüntü verici bir olay olduğunu belirterek, "Vakıf mütevelli heyetimiz şahıs hakkında gerekli yasal işlemleri başlattı. Şahıstan verilen koyunların ücretini talep etmiştir. Ayrıca bu şahıs için bundan sonra vakıf yardımlarından hiçbir şekilde yararlandırılmamasına karar verildi" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2007 Cuma 12:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa yaman IP: 80.108.37.xxx Tarih : 28.05.2007 18:55:02
bunun gibi uyaniklari fakif neden daha önce tesbit etmiyo koyunlari veriyo sonra tesbit ediyo bunun yerine baska gariban yararlansa daha iyi olmazmiydi ama hatasini anladi fakif parasini deyil arabasini almali altindan