7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Vali Amir Çiçek'ten açıklama

Yozgat Valisi Amir Çiçek, eğitimde başarı seviyesinin artırılması için çocukların daha küçük yaşlarda eğitilmesi gerektiğini belirterek, okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.

Yozgat'ta daha önceki yıllarda okul öncesi eğitim seviyesinin çok düşük olduğunu ifade eden Vali Amir Çiçek, "Bir yıl öncesi ilimizde okul öncesi eğitim oranı yüzde 17 civarındaydı. Yapılan çalışmalar sonucunda bu gün bu oran yüzde 38'e çıkmıştır" dedi.

Yozgat'ta bundan sonra çocuk eğitimi 7-8 yaşlarında başlamayacağını ifade eden Vali Çiçek, "Eğitim beşikten mezara kadar diyoruz. Bu nedenle önce çocuğun eğitimi ailede başlayacak. Daha sonra ana okullarına gönderilecek, biz bu yaşı 4-5 yaşlarına kadar çektik. Çocuğun eğitimi aile ile birlikte eğitim kurumları devreye girecek ve daha sonra okullarda, daha sonra da toplumda eğitim yapılacak. İl genelinde her okulda bir ana sınıfı oluşturacak. Ana okullarının yaygınlaştırılmasında, sivil toplum örgütleri, belediyeler, özel idareler ve vatandaşlarımızın da katkısını alacağız" diye konuştu.

Eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve tüm topluma yaygınlaştırılması yönünde projeler hazırladığına değinen Vali Amir Çiçek, yapılan çalışmalar neticesinde eğitim konusunda ilin eğitim profilini çıkardılarını kaydetti. Çiçek, ''Eğitim profilinde iyiler nedir, neler değildir, neler yapılır onun üzerinde proje ürettiler ve üretiyorlar projeleri uyguluyorlar. Yozgat'ta asıl eksiğimiz insan kaynağıdır. İnsan kaynağının yetiştirilmemesidir. Önce eğitimimizin eksikliklerini bulup okul öncesinden alıp öngün eğitimin yanında yaygın eğitimi de çalışmalar yapılacak" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 17:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?