7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Vali Çiçek: Meyveciliği geliştireceğiz

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'ın tarım ve hayvancılıkta önde gelen illerden biri olduğunu belirterek, çiftçilerin tarımda çeşitliliği artırıp alternatif ürüne yönelmesi gerektiğini söyledi.

Kazankaya Belediyesi tarafından oluşan bodur elma bahçesinde incelemelerde bulunan Vali Çiçek, Yozgat'ta çiftçilerin alternatif ürün ile daha yüksek gelir elde edebileceğini söyledi.

İl Özel İdaresi'nin, meyvecilik ve yem bitkileri yönünde çiftçilere büyük oranda destek olduğunu kaydeden Çiçek, Yozgat'ta meyveciliğin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Vali Çiçek, "Tarım İl Müdürlüğü tarafından 2008 yılı meyve üretimini geliştirme projesi kapsamında çiftçilerimize 2 bin 500 adet kiraz, 6 bin 500 adet de bodur elma fidanı dağıtıldı. Daha önceki yıllarda da merkeze bağlı Musabeyli ve çevresindeki 5 köyde bodur elma ve kiraz bahçeleri oluşturuldu. Rakım olarak meyvecilik yapmaya çok elverişli olan Aydıncık ve Çekerek yöresinde de meyveciliği geliştirmek istiyoruz. Burada buğday ve soğana alternatif olarak meyvecilik yapılmasını öneriyoruz. Meyvecilik çiftçimize daha fazla kazanç sağlayacaktır" dedi.

Çiftçilerin sulama konusunda da modern sulama teknikleri kullanması gerektiğini ifade eden Vali Çiçek, "Su kaynakları her geçen yıl biraz daha azalmaktadır. Bu nedenle suyu çok iyi kullanmamız gerekiyor. Çiftçilerimiz bahçesini ve tarlasını sularken salma su ile değil daha modern olan damlama sistemi ile sulamasını istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 13:20:42
Güncelleme :29 Haziran 2008 Pazar 13:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?