5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Vali Çiçek acil serviste

YOZGAT VALİSİ AMİR ÇİÇEK 112 ACİL SERVİSİ ZİYARET ETTİ

Yozgat Valisi Amir Çiçek, 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezini ziyaret ederek görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sırasında 112 Acil Servis telefonlarının sürekli aranmasına ve 2-3 dakika içerisinde gelen onlarca telefonun cevapsız yada elektrik azıra diye aranmasına şahit olan Vali Amir Çiçek, "Böyle hayati önem taşıyan bir servisin gereksiz yere meşgul edilmesinden rahatsızlık duydum" dedi. Cevapsız telefonu bilgisayardan düşen numarayı tekrar arayan Vali Çiçek, karşıdaki kişiye 112 acil servisi neden aradığını gereksiz ise neden meşgul ettiğini sordu.

Vali Çiçek, karşıdaki kişinin kendisine telefonu çocuğun yanlışlıkla aradığını söylediğini belirterek, "112 Acil servis adından da anlaşılacağı gibi acil durumlarda aranması gereken bir yerdir. Gereksiz yere meşgul edildiğinde gercekten 112 acil servise ihtiyacı olan kişiler mağdur edilmiş olmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımız bir gün kendilerinin ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle bu servisi gereksiz yere meşgul etmesinler" dedi.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, 14 ilçede 15 acil servis merkezinin bulunduğunu belirterek, merkezlerden çıkan ambulanslarında nerde olduğu dijital olarak izlendiğini söyledi.

YOZGAT VALİSİ AMİR ÇİÇEK 112 ACİL SERVİSİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 17:26:03
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 18:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?