6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Vali Çiçek açılışlara katıldı

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Çandır ve Çayıralan ilçelerini ziyaret ederek bir dizi açılış törenine katıldı.

İlçe ziyaretlerine Çandır'dan başlayan Vali Amir Çiçek, Çandır Kaymakamı Mesut Çoban'dan sorunlarla ilgili bilgi aldıktan sonra, Çandır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca 'Bireysel Gelir Getirici Proje' uygulaması kapsamında faaliyete geçen iki işyerinin açılışını yaptı.

İş yerleri açılışında bir konuşma yapan Vali Çiçek, 'Bireysel Gelir Getirici Proje' uygulamasının önemine değinerek, "Hepimizin gördüğü gibi güzel bir proje kapsamında kurulan işyerlerinin açılışını yapmaktayız. Kamu imkanlarının yerinde değerlendirilmesiyle hem proje amacına ulaşmış hem de yararlanan vatandaşımızın beklentisi karşılanmış olacaktır. Bu projenin başarıyla gerçekleştirilmesinde katkıda bulunacak herkese teşekkür etmek istiyor ve hayırlı olsun diyorum" dedi.

Daha sonra ilçe hastanesi bünyesinde kurulan diş ünitesinin açılışını yapan Vali Çiçek, Çayıralan ilçesine geçti. Çayıralan ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen yıl sonu sergisi ve belge dağıtım törenine katılan Vali Çiçek, Günyayla köyünde okuma yazma kursunu başarıyla bitiren engelli Aniş ve Hülya Kargı kardeşlerin belgesini vererek mutluluklarını paylaştı.

Yaşlarının ilerlemesine rağmen engelli olmaları nedeniyle okula gidemediklerini belirten Aniş Kargı, "Okuma yazma öğrenmekten çok mutluyuz. Başarı belgemizi valimizin vermesi, bizlerin bu mutlu gününde yanımızda olması ayrı bir gurur ve sevinç kaynağımız olmuştur. Hiçbir zorluktan kaçınmayarak evimizde bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Aniş ve Hülya kardeşlerin belgelerini verdikten sonra bir konuşmaya yapan Vali Çiçek, "Yozgat Valiliği'nin koordinasyonunda Umut-Et, Umut Engel Tanımaz Projesi uygulanmaktadır. Bu projeyle umutlar engel tanımayacaktır. Merkez ilçe kısmı tamamlanan Umut Engel Tanımaz Projesi sizlerle il genelinde tüm ilçelerimizde uygulanacaktır. Ayrıca, burada başarı belgesi alacak olan tüm kursiyerleri de sabır ve azimlerinden dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Vali Amir Çiçek'in Çandır ve Çayıralan gezileri sırasında İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Defterdar Mustafa Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık'ta hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?