7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Vali Çiçek hayvan pazarını gezdi

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul ve İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ile birlikte kurbanlıkların satışa sunulduğu canlı hayvan pazarını gezerek, hayvan satıcısı ve alıcılarıyla sohbet edip sorunlarını dinledi.

Hayvan pazarında kurulan kurban çadırlarını tek tek gezerek besicilerin dertlerini dinleyen ve kurbanlık alıcıları ile sohbet eden Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'ın tarım ve hayvancılık yönünden Türkiye'nin en önemli illerinden biri olduğunu söyledi.

Vali Çiçek, "Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte besicilerimiz, besledikleri hayvanları pazarda satışa sundular. Valilik ve bağlı kurumlarımız, vatandaşlarımızın en iyi şekilde hayvanlarını satmalarını sağlamak için gerekli tedbirleri almışlardır" dedi.

Tarım İl Müdürlüğü görevlilerinin gerekli kontrolleri yaptıktan sonra hayvanların pazara girişlerini sağladıklarını ifade eden Vali Çiçek, "Bu kontrollerin amacı, sağlıksız hayvanların diğer hayvanlara hastalık bulaştırmasını önlemek, vatandaşın sağlıklı kurban kesmelerini sağlamaktır" dedi.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz'de, satışların iyi olduğunu, ancak üreticilerin bekledikleri kazancı elde edemediklerini söyledi. Açıkgöz, "Kurbanlık fiyatları geçen yıl ile aynı oranda, fazla farklı değil. Küçükbaş hayvanlar 200-300, büyükbaş hayvanlar ise bin YTL ile 4 bin YTL arasında satışa sunuluyor" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ise, pazarda bulunan vatandaşları sahte para konusunda uyardı. Nalcı, pazar yerlerinin kalpazan, yankesici ve tırnakçıların fırsat kolladıkları kalabalık yerler olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız paralarına iyi sahip olsunlar. Aldıkları paraları kontrol ederek alsınlar. Şüphelendikleri kişileri de 155 Polis İmdat telefonuna bildirsinler" dedi.

Hayvan pazarında birer asayiş, trafik ve hırsızlık ekibinin görevli olduğunu belirten Nalcı, "Polislerimiz 24 saat pazar yerinde görev yapmaktadırlar. Pazara gelen vatandaşlarımız her hangi bir şüphe karşısında ekiplerimize müracaat edebilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 16:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?