7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Vali Çiçek incelemelerde bulundu

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sorgun İlçesine bağlı Bahadın beldesinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

Bahadın Belediyesini ziyaret eden Vali Amir Çiçek, Belediye Başkanı Şimşek Türken'den, belde sorunları hakkında bilgi aldı. Vatandaşlarla da sohbet eden Vali Amir Çiçek, daha sonra 80 yaşındaki Emekli Öğretmen Arif Baş tarafından yapılan müzeyi gezdi.

Vali Amir Çiçek'e müze hakkında bilgi veren Baş, geçmişte önemli bir kullanım yerine sahip olmasına rağmen bugün teknolojiye yenik düşen tarım aletleri ile yöresel giysileri toplayarak evinin bahçesinde sergilediğini söyledi. Müze oluşturmak için 14 yıldır çalıştığını ifade eden Baş, "Aralarında tarımda kullanılan kara saban, kağnı, tarım aletleri, ağaç ev malzemeleri, yörenin günlük kıyafetleri, giyim eşyaları, kağnı, su kapları gibi 400 parça eşya bulunmaktadır" dedi.

Kasabaya gelen vatandaşların gelip müzeyi gezdiğini ve müzeye açtığı hatıra defterlerini imzaladıklarını belirten Baş, "Müzeye gelen vatandaşlarımız ister istemez geçmişe bir yolculuk yapıyor. Bende müzeyi geliştirebilmek için elimden geleni yapıyorum" dedi.

Müzeye açılan hatıra defterini imzalayan Vali Amir Çiçek, yaptığı bu güzel davranıştan dolayı Emekli Öğretmen Arif Baş'ı tebrik ederek, açılan bu müzenin kasaba açısından da önemli olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 17:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?