6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Vali Çiçek uyardı!

Yozgat Valisi Amir Çiçek, kaymakam ve daire müdürlerini uyararak, vatandaşa güler yüzlü davranılmasını istedi.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda Vali Amir Çiçek başkanlığında düzenlenen TR72 Kalkınma Ajansı bilgilendirme toplantısına kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesi kaymakam ve daire müdürlerine hitaben bir konuşma yapan Vali Amir Çiçek, kamu kurum ve kuruluşlarında bürokrasiyi en aza indirmeye çalıştıklarını belirterek, "Kurumlarda vatandaşlar güler yüzle karşılanacak, işlemler bürokrasiye takılmadan kısa sürede yapılacak. Vatandaş ellerinde dosyalarla sokak sokak, kurum kurum gezmeyi istemiyor, hizmetlerin gittiği bir kurumda tamamlamasını istiyoruz. Vatandaş her zaman bilgi edinme hizmetinden yararlandırılmalıdır. Vatandaşımız artık eskisi gibi değil, her konudan bilgisi var ve bilgi edinmek istiyor. Bu nedenle kurumlarımızdan bilgi edinmek isteyen vatandaşlara gerekli bilgiler verilecektir. Bilgi edinme bir haktır ve bundan vatandaş yararlanacaktır" dedi.

Kaymakamlar ve belediye başkanlarına anız yangınları konusunda da uyarılarda bulunan Vali Çiçek, "Anız yangınlarının zararları ve çevreye verdiği kirlilik herkese anlatılacak ve anız yangınları önlenecek. Bu konuda özelikle itfaiye ekipleri güçlendirilmeli ve yangınlara müdahale edilmelidir. Yine vakıflar aracılığı ile sürdürülen yakacak yardımı devam edecek. Özellikle kış gelmeden ve vatandaş mağdur olmadan kömür yardımları vatandaşın evine ulaştırılacaktır" diye konuştu.

Topluma faydalı proje çalışması için ödenek geldiğini de ifade eden Vali Çiçek, "Bu proje için ek ödenek talebinde bulunduk. Bu nedenle tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın topluma faydalı proje hazırlamaları ve işsiz gençlerimize istihdam sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Yozgat, Kayseri ve Sivas'ın içinde bulunduğu TR72 Kalkınma Ajansı için de kurumlardan proje üretmelerini isteyen Vali Çiçek, "Burada bulunan ödenekler kendi paramızdır. Bu nedenle projeler üretilmeli ve bu ajanstan yararlanmalıyız" şeklinde konuştu.

Vali Amir Çiçek'in konuşmasından sonra Yozgat Proje Merkezi Görevlisi Suat Bulut ve Yozgat Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, TR72 ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı hakkında katılımcılara sunum yaparak bilgi aktardı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 16:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?