7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Vali Çiçek yol çalışmalarını inceledi

Yozgat Valisi Amir Çiçek, 40 yıl önce projelendirilen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen doğuyu batıya bağlayan ve E-88 karayoluna alternatif olarak planlanan Zile-Çekerek yol inşaatında incelemelerde bulundu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Çekerek- Zile yolu diye adlandırılan yolun Yozgat il sınırları içerisinde bulunan 25 kilometrelik kısmın 10 kilometrelik bölümünün altyapısının yüzde 90'nın tamamlandığını söyledi. Bu yıl içerisinde asfaltının atılarak trafiğe açılacağını da söyleyen Çiçek, Çekerek- Zile yolunun doğuyu batıya bağlayan bir yol olduğunu ve E-88 karayoluna alternatif olarak yapıldığını ifade etti.

Vali Çiçek, "Bu yol yapıldığında Erzurum, Erzincan ve Tokat, Ankara arası 100 kilometre kısaltmaktadır. Dolayısıyla doğudan batıya giden araçlar bu yolu tercih edecektir ve E-88 karayolundaki trafik yoğunluğu azalacaktır" dedi.

Zile-Çekerek yolunun Zile'den başlayıp Çekerek, Aydıncık, Alaca ve Sungurlu üzerinden Samsun yoluna bağlanacağını da dile getiren Vali Çiçek, "Bu karayolu Kayseri ve Samsun Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Kayseri Bölge Müdürlüğü’ne ait 10 kilometrelik kısım tamamlanmak üzeredir. İlimiz sınırları içerisinde Samsun bölgesine ait kısımda da çalışmaların biran önce başlamasını bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 13:28:43
Güncelleme :30 Haziran 2008 Pazartesi 13:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?