8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Vali Çiçek yol çalışmalarını inceledi

Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Özel İdaresi tarafından Yozgat-Çalatlı arasında yapımı sürdürülen bölünmüş yol çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışanlarla birlikte öğle yemeği yedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, E-88 Karayolu Yozgat çıkışından itibaren Sivas yönüne 14,5 km'de devam eden bölünmüş yol çalışmalarını inceleyerek, çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Yolun İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını belirten Vali Çiçek, "Burada, eski ismiyle köy hizmetlerine, karayollarına ve Devlet Su İşlerine ait 40 araç 55 personel çalışmaktadır. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda 52 bin litre yakıt kullanılmıştır" dedi.

Çalışmaların yapıldığı kısmın kayalık olması dolayısıyla, zor bir çalışma olduğunu ifade eden Vali Çiçek, "Zorluğa rağmen Ağustos ayı içerisinde alt yapısı Eylül ayı içerisinde de üst yapısı tamamlanarak hizmete açılacak" dedi.

Bölünmüş yol için sanat yapısı ve üst yapısının ihaleye verildiğini belirten Vali Çiçek, "Sanat yapıları ve üst yapıları yüzde 54,2 kırım yapılmak suretiyle 3 milyon 681 Bin YTL'ye ihaleye verilmiştir" dedi.

Yozgat Çalatlı arasında yapımı süren duble yol projesinin dışında bu alana başka bir proje daha düşündüklerini dile getiren Vali Çiçek, "Yozgat'tan Çalatlı Köyüne kadar alanı bir mesire ve dinlenme alanı şekilde projelendirmeyi düşünüyoruz. Proje tamamlandığında Yozgat'ta yaşayan ve yolculuk yapan vatandaşlarımız burada durup dinlenebilecekler, ayrıca burada Yozgat'a has ürünlerinde satışının yapılmasını planlıyoruz" dedi.

"YOZGAT ÖNCELİKLİ İLLER ARASINDA"

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan GAP Eylem Projesi içerisinde Yozgat'ın da yer aldığını belirterek, "Yozgat Gelingüllü Barajı tamamlanacak, özellikle yeni sulama kanalları kapalı alan ve damlama sistemi şeklinde yapılacak. Yine Çekerek İlçesinde bulunan Süreyyabey Barajı, Musabeyli Barajlarının yapımları da normal ödeneklerle devam etmektedir" dedi.

Vali Çiçek, yine GAP Eylem Planı çerçevesinde bölünmüş yollar için ek ödenek sağlanacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 16:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?