7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Vali Çiçek'in açılış günü

Yozgat Valisi Amir Çiçek, devlet vatandaş işbirliği ile yapılan Çallı ve Tekkeyenicesi köylerindeki içme suyu ve kanalizasyon şebekesini törenle hizmete açtı.

Çallı ve Tekkeyenicesi köylerinde düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek'in yanı sıra Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Genel Sekreter Muammer Yanık, daire müdürleri, il genel meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Çallı köyü içme suyu şebekesi açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Çiçek, KÖYDES programı ile 1 köy dışında içme suyu şebekesi olmayan köyün bulunmadığını belirtti.

Vali Çiçek, "Tüm köylerimizin içme suyu mevcuttur. Biz vatandaşlarımızdan içme suyunu tasarruflu kullanmalarını ve su sayacı takmalarını istiyoruz. Çallı köyü içme suyu elektrik enerjisi ile geldiği için bir enerji masrafı bulunmaktadır. Bu masrafı yine köyde yaşayan vatandaşlarımız ödeyecek. Bunun içinde mutlaka su sayacı takmaları gerekmektedir" dedi.

Daha sonra Tekkeyenicisi köyüne geçen Vali Çiçek, burada da kanalizasyon şebekesinin açılışına katıldı. Açıklamalarda bulunan Vali Çiçek, "Bu köyümüzde de devlet vatandaş işbirliği ile kanalizasyon şebekesi yapılmıştır. Katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Devlet her zaman vatandaşının yanındadır. Devlet vatandaşına bir hizmet yaparken, vatandaşında buna katkı sağlamasını istiyoruz. Tekkeyenicesi köyümüzde yaşayan vatandaşlarımız, kanalizasyonun foseptik çukurunu yaptı, devlet olarak da biz şebekesini tamamladık" dedi.

Tekkeyenicesi köyünden sonra Osmapaşa beldesine geçen Vali Çiçek, burada vatandaşlarla sohbet etti.

Vatandaşlardan arazilerini en iyi şekilde ve modern tekniklerle kullanarak tarım yapmasını isteyen Vali Çiçek, "Çiftçilerimizin tarlasını işlerken modern teknik ve donanımlarla işlemesini istiyoruz. Bu şekilde işlenen tarlalardan daha fazla verim alınacaktır. Yozgat'ta sulu tarımı artırmak istiyoruz. Gelingüllü Barajı, sulu tarım için çok önemli bir barajdır. Biz bu barajdan Osmanpaşa beldesinin arazisini de sulamak istiyoruz. Pompaj sistemle sulanabilir mi konusunda çalışmalar yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 17:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?