8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Vali Çiçek'in pazar gezisi

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Zahireciler ve Salı pazarlarını gezerek esnafların dert ve sorunlarını dinledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Çapanoğlu Büyük Camii yanına kurulan Zahireciler Pazarı'nı gezerek, nohut, yeşil mercimek, bulgur, kuru fasulye satışları ve ürünlerin ne kadarının yeri üretim olduğu hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Salı Pazarı'na geçen Vali Çiçek, burada da esnafları tek tek dolaşarak sohbet etti. Pazar gezisi sonrası bir açıklama yapan Vali Çiçek, tüketici ile satıcıyı buluşturan pazar yerini gezdiğini ve pazar yerlerinin önemli yerler olduğunu söyledi. Vali Çiçek, “Çünkü pazar yerleri, tüketicinin ve satıcının alınan ve satılan malın fiyatını oluşturduğu yerlerdir. Buralarla ilgili hem fiziki altyapı açısından hem de satıcının, müşterinin dertleri ve sıkıntılarını yerinde dinledim. Salı Pazarı'nda geçmiş yıllara göre müşterisinin çok olmadığını gözlemledim. Tüketici kaliteli malı bulursa, satıcı güler yüzlü olursa, güven verirse alışveriş pazarda olur. Marketler, pazarların bir engelleyeni değildir. Ben bir tüketici olarak pazar yerlerini tercih ederim. Büyükşehirlerde vatandaşlarımızın birçoğu pazar yerlerine gidememekteler. Ama Yozgat'ta pazar yeri her zaman önemini korumaktadır" dedi.

Salı Pazarı'nda köylüler için ayrılan yerin fiziki altyapısının iyi olmadığını gördüğünü ifade eden Vali Çiçek, "Amacımız, Yozgat'ta üreticinin ürettiği malı kendisinin satmasıdır. Üretici, aracıyı devreye sokmadan tarlada ürettiğini pazarda satabilecek hale gelmesi amacımızdır. Burada bu tür satış yapan çiftçilerimizi gördüm ve çok mutlu oldum. Tarlada ürettiğini getirip kendisi pazarda satıyor. Ama pazarda köylüye yönelik satış yapabileceği fiziki altyapının oluşturulması gerekiyor. Bunu belediye ile görüşüp altyapının düzenli hale getirilmesini sağlayacağız" dedi.

Yozgat'ta yerli ürün çeşitlerinin gündün güne arttığını dile getiren Vali Çiçek, pazarda en çok yerli üretim olarak, kaysı, erik, kiraz gibi meyve türleri ile biber, domates, fasulye, marul, salatalık, kavun ve karpuz gördüğünü söyledi. Çiçek, “Ancak bu gördüğümüz çeşitliliğin daha da artmasını arzu ediyoruz. Ayrıca örnek tarla çalışmalarımızın ürünlerini de pazarda görmek beni mutlu etti. Ürün çeşitlerinin günden güne artacağına inanıyorum. Yozgat üretecek ve ürettiğini satacak, Türkiye ve dünya pazarında yerini alacaktır. Yüzde 70'i kırsal bölgede yaşayan vatandaşımızın, kırsal bölgeden göçen değil üreten ve kazanan olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 16:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?