6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Vali Çiçek'ten çöp fırçası

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Azizlibağları ve Salmanfakılı köyü arazisinde yer alan katı atık düzenli depolama tesisinde üzeri kapatılmayan çöplerden dolayı müteahhitte fırça attı.

Vali Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan ve ilgili daire müdürleri ile birlikte Yozgat Belediyesi dahil 24 belediyenin ortak girişimi ile yapılan ancak çöplerin düzenli depolanmamasından dolayı Salmanfakılı ve Azizlibağları köyünde yaşayan vatandaşların sürekli tepkisi çeken katı atık düzenli depolama tesisinde incelemelerde bulundu.

Salmanfakılı Köyü Muhtarı Abdullan Kılıç ve Azizlibağları Köyü Muhtarı Ali Koçaslan şikayetlerini dile getirerek, tesise getirilen çöplerin üzerinin kapatılmadığını, poşetlerin havada uçuşup köylere geldiğini ve atık suların araziye bırakıldığını söyledi.

Çöplük düzenli kullanılmadığından dolayı sağlıklarının tehlikede olduğunu ifade eden köylüler, "Çöplüğe konan kuşlar buradan uçup bağ ve bahçelerimize geliyor, oradaki meyvelerimizi yiyor ve buradaki mikrobu bizlere taşıyor" dedi.

Tesis görevlisinden de bilgi alan Vali Çiçek, çöplerin düzenli depolanması için emir verirken, İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin de tesisi sürekli kontrol etmelerini istedi.

Vali Çiçek, katı atık düzenleme tesisinin insan sağlığı düşünülerek yapıldığını belirterek, "Tesis konusunda vatandaşlarımızın şikayetleri vardı. Bu nedenle tesisi yerinde inceleyip eksiklerimizi tespit ettik. Buraya getirilen çöplerin günlük üzeri kapatılması gerekmektedir. Aycıca sızan suların toplanıp, arıtılması gerekiyor. Üzeri toprakla kapatılan alanların da daha sonra yeşillendirilmesi gerekiyor. Amacımız sağlıklı çevre ve sağlıklı toplum oluşturmaktır. Buradaki eksiklikler kısa sürede giderilecektir" şeklinde konuştu.

Vali Çiçek, daha sonra Azizlibağları köyüne giderek, vatandaşlarla sohbet edip dertlerini dinledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 09:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet akdag IP: 88.230.105.xxx Tarih : 2.10.2009 13:14:12

Sn. Amir Çicek kuşu koyunden geçen ve yibitaş çimento fabrikasına ait kamyonların kendilerine ait yolları olmasına ramen koyun içini kullanan kamyonlarında. İnsanların canına ve malına zarar veriyor lutfen koyden geçmesine izin vermeyin. Koy Halkı İsyanda.