5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Vali Çiçek'ten İHA'ya ziyaret

Yozgat Valisi Amir Çiçek, İhlas Haber Ajansı (İHA) ve Türkiye Gazetesi Yozgat Temsilciliğini ziyaret etti.

İHA ve Türkiye Gazetesi Yozgat Temsilciliği'ni ziyaret eden Vali Çiçek, İHA Muhabiri Ömer Ertuğrul, Türkiye Gazetesi Temsilcisi Ekrem Karataş ve Bozok Öğrenci Yurt Müdürü İbrahim Çetin ile bir süre sohbet etti. Bilim ve iletişim çağına haberciliğinde çok hızlı bir şekilde geliştiğini belirten Vali Çiçek, "En ücra köşede yapılan bir çalışma, anında dünyanın her tarafına yayılabiliyor. İletişim teknolojisini en iyi kullananlardan bir de basın ve medya kuruluşlarıdır" dedi.

Yozgat'ta yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Vali Çiçek, son yıllarda Yozgat'ın hızlı bir gelişim sürecine girdiğini söyledi. Yozgat'ta vatandaşların işsizlikten yakındığını ve bazı işleri de beğenmediğine dile getiren Çiçek, "İş gösterildiğinde gençlerimiz iş beğenmemektedir. Bahar aylarıyla birlikte ilimize binlerce insan tarım alanlarında çalışma için gelmektedir. Yozgatlı gençlerimiz ise bu işlerde çalışmamaktadır. Yine ilimizde yol inşaatları, TOKİ inşaatları, diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından ihale edilen inşaatlar bulunmaktadır. Bu inşaatların tamamında il dışından gelen insanlar çalışmaktadır. İşe ihtiyacı olan insan, her işte çalışabilir. Yozgat'ta birçok insanın, bir şekilde köylerden ve yurt dışından gelirleri bulunmaktadır. Bu sebeple gençlerimiz her işi beğenmiyor" diye konuştu.

Devletin tüm imkanlarını en ücra köşedeki vatandaşa eşit bir şekilde ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Çiçek, "KÖYDES Projesi ile şebeke suyu, bir köyümüzün dışındaki tüm köylerin suyuna bağlanmıştır. Köy yollarının asfaltlanması hızlı bir şekilde devam etmektedir. Ödeneğin yetmediği yerde İl Özel İdare kaynaklarından takviye yapabiliriz. Vatandaş katkısının olduğu köylerimizde kanalizasyon çalışmasına öncelik veriyoruz. Vatandaşın katkısı olduğu yerlerde sahiplenme ve koruma daha fazla oluyor. Kış mevsimi içerisinde dahi yolların altyapı çalışmaları sürdü. Şu an Yerköy-Yozgat arası, Akdağmadeni-Sorgun arasında çalışmalar devam ediyor. Mevsimin asfalt atmaya müsait olduğunda altyapısı tamamlanan Sorgun-Yozgat arasının asfaltı atılarak hizmete açılacak. Diğer taraftan Sorgun-Sarıkaya, Sarıkaya-Boğazlıyan arasını yine özel idare kaynakları ve Karayolları Kayseri Bölge Müdürlüğü'nün katkılarıyla bölünmüş yol olarak yapılması planlanmıştır. Bizim gayemiz, Yozgat'ın tüm köyleri ve ilçeler arası
bağlantılarını en iyi şekilde sağlamaktır" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 16:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?