7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Vali Çiçek'ten kene uyarısı!

Yozgat Valisi Amir Çiçek, yaz aylarında görülen ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan kene ile mücadelenin aralıksız olarak sürdürüleceğini söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, özellikle yaz aylarında görülen ve insan sağlığını tehdit eden kene ile mücadelede, kaymakamlıklara, tarım il ve ilçe müdürlüklerine, sağlık müdürlüğü ve doktorlara büyük görevler düştüğünü belirterek, "Yozgat'ta insanımızın sağlığını bozan her şeyin önceden tedbirini almamız gerekiyor. Bu nedenle ilimizde kene ile ilgili mücadelemize erken başladık. İlk önce köylerde vatandaşlarımızın kene hakkında bilgilenmesini, kene ısırdığında nasıl hareket etmeleri gerektiği konularda bilgilendirme toplantıları yaptık" dedi.

Kene ile mücadelede, vatandaşların sürekli bilgilendirme içerisinde olması gerektiğini dile getiren Çiçek, "Kaymakam arkadaşlarımız, ilçe tarım müdürlüklerimiz, sağlık müdürlüğü personelimiz hepsi kene ile ilgili çalışma yaparak vatandaşlarımızı bilgilendirecektir. Vatandaşlarımız sürekli bilinç altında tutulacak. Kene ısırması olup da doktor geldiğinde takibi tam yapılacak. Ekiplerimiz gece gündüz vatandaşlarımızı bilgilendirilecek. Hedefimiz vatandaşın sağlığını korumak, herhangi üzücü bir olay yaşanmaması için önceden tedbir almaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 15:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?