7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Vali'den şehit ailesine bayram ziyareti

Yozgat Valiliği, Ramazan Bayramı münasebetiyle bayramlaşma programı düzenledi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek ve daire müdürleri, çeşitli kurumlarda bayramlaşma törenine katıldı.

Sabah saat 09.00 itibariyle Yozgat Devlet Hastanesi'nde yatan hastaları ziyaret eden Vali Çiçek ve beraberindekiler, hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak bayramlarını kutladı.

Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı'nı ve İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile huzurevinde kalan yaşlılar ve çocuk yuvasında barınan çocuklarla bayramlaşan Vali Çiçek, Belediye Düğün Salonu'nda halkla bayramlaştı. Vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Vali Çiçek, birlik beraberlik ve huzur dolu bir Ramazan ayını geride bıraktıklarını belirterek, aynı birlik ve beraberliğin bundan sonrada devam etmesini diledi.

Vali Çiçek, halk ile bayramlaşmanın ardından Buzacıoğlu köyüne giderek Hakkari Dağlıca baskınında şehit düşen Jandarma Er Lokman Eker'in ailesini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Şehit babası Ali İhsan Eker ile bir süre sohbet eden Vali Çiçek, "Her şehidimizin acısını Türk milleti olarak yüreğimizde hissediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe hiçbir güç ülkemizin gelişmesine engel olamayacaktır" dedi.

Şehit Lokman Eker'in odasını da Vali Çiçek ve beraberindekiler gezdi. Lokman Eker'in şehit olurken giydiği elbisesinin cebinden çıkan ve üzerinde 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' yazısı bulunan çakmak baba Ali İhsan Eker tarafından gösterildiğinde duygulu anlar yaşandı.

Şehit Lokman Eker'in mezarını da ziyaret eden Vali Çiçek, şehit adına köye yaptırılan çeşmeden de su içtikten sonra köyden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 18:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?