6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Valilikten engelli yakınlarına eğitim

Yozgat Valiliği tarafından hazırlanan "Umut-et" projesi kapsamında, özürlü ve özürlü yakınları için başlatılan eğitim çalışmaları devam ediyor.

Özürlüler Haftası sebebiyle Yozgat merkeze bağlı Büyüknefes Köyü'nde yapılan eğitim çalışmasına, Yozgat Valisi Amir Çiçek, eşi Hülya Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban ve daire müdürleri katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Yozgat Valisi Amir Çiçek, il genelinde 8 bin 881 engelli bulunduğunu belirterek, "Engellilere yönelik olarak hazırlanan 'Umut Engel Tanımaz' Projesi ile engelli vatandaşların, normal insanlar gibi toplumla bütünleşerek, yaşayabilmelerinin önündeki engelleri kaldırmak, çevreleriyle iletişimlerini güçlendirmek istiyoruz" dedi.

İnsanların doğuştan ya da sonradan engelli olabileceğini belirten Çiçek, "Engelli olmak hayata küsmek, umutları sönmek değildir. Verilen eğitimler, engellilerimizin yaşamanı kolaylaştırıp umutlarına yeni umutlar katacağız. Özel eğitim gerektiren bireylerin her türlü ve kademedeki eğitimlerinin kesintisiz sürdürebilmeleri için altyapı eksikliklerinin karşılanmasına, rehabilitasyonlarının sağlanması sağlayacak sivil toplum kuruluşları, ilgili kurum ve kuruluşla ile konuya duyarlı vatandaşların işbirliği yapılabilmesi konusunda çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların Hasan Okan isimli engelli bir vatandaşa akülü araç verildi. Engelli vatandaşa akülü aracını Ulaştırma Bakanı Binali Yılıdırım'ın eşi Semiha Yıldırım takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 17:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?