8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Vali'nin telefonu susmak bilmiyor!

Yozgat Valisi Amir Çiçek, halkın kendisine ulaşmasını ve sorunların daha hızlı çözüme kavuşturulması için, ev, iş ve cep telefonlarını halka duyurmasının ardından telefon trafiği yaşamaya başladı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, telefonların kamuoyuna açıklanmasının ardından çok sayıda telefon aldığını belirterek, "Ancak, gelen telefonların büyük bir kısmı benim vali olup olmadığımı merak eden vatandaşlardan gelmektedir" dedi.

Beklentilere rağmen aşırı bir telefon almadığını ifade eden Vali Çiçek, "Ben vatandaşımıza devletin gülen yüzünü göstermek istiyorum. Halkımız sorunlarını çözmek için günlerce beklemesin. Asık suratlı devlet olmaz. Ben istiyorum ki vatandaş istediğinde valiye, kaymakama, komutana ve diğer kurum amirlerine ulaşabilsin. Biz devlet görevlileri vatandaş için varız. Bu nedenle halkımıza ev, iş, cep telefonlarım ile e-mail adresimi verdim. Şuana kadar birçok telefon aldım. Ancak arayanların çoğu benim vali olduğuma inanmıyor. Önce soruyor. Sen vali misin diye. Onlar zannediyor ki telefona vali değil bir başkası çıkar. Ben telefonumu sürekli yanımda taşıyorum. Korumama bile bırakmıyorum" dedi.

Başbakanlık tarafından başlatılan Başbakanlık İletişim Merkezinin benzerini Yozgat'ta hayata geçirmek için çalışmaları tamamladıklarını ifade eden Vali Çiçek, "Başbakanlığımız tarafından bir iletişim merkezi sistemi hayata geçirildi. Biz bunun Yozgat'ta da bir benzerini uygulamaya koyacağız. Vatandaş elektronik ortamdan tüm sorunlarını ve isteklerini bildirecek, sorunlar ise 48 saat gibi bir sürede çözecek. Gerekli çalışmalar tamamlandı. Bir kaç memur görevlendirip internet üzerinden vatandaşlardan gelen tüm istek ve talepleri anında cevaplandıracaklar. Eğitim, sağlık gibi konular başta olmak üzere tüm birim yetkililerine anında ulaşılacak. Küçük bir sorun için günlerce vatandaş cevap beklemeyecek" dedi.

Vali Çiçek ile görüşmek isteyen vatandaşlar, 0 354 2121010 makam telefonu, 0 354 2121044 ev telefonu, 0 533 718 70 66 cep telefonu ve "amir.cicek@icisleri.gov.tr e-mail adresinden ulaşabilecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 11:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SALİH DEMİRER IP: 88.255.104.xxx Tarih : 15.02.2008 18:35:06

Gerçekten çok güzel bir davranış sayın valimizi canı gönülden kutluyorum ve saygılarımı sunuyorum kendilerine ALLAH BAŞARILARINI DAİM EDER İNŞALLAH