7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Vatandaş kent ormanın gidiyor

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Yozgat Çamlık Milli Parkı’na yapılan ‘Kent Orman’, Yozgat'a gelen misafirlerin uğrak yeri oldu.

Yozgat'ta yaşayan vatandaşlar, gelen misafirlerini gezdirmek ve pikniğe çıkardığında Kent Ormanı tercih ediyor. Yozgat merkez yerleşim alanı bitişiğinde Çamlık Göleti üzerinde 242 hektar alanda kurulan Kent Orman, ulaşım kolaylığı ve güzel manzarası ile vatandaşın ilgisini çekiyor. İstanbul'dan Yozgat'a akraba ziyaretine gelen İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, hemen hemen her yıl yaz aylarında Yozgat'a geldiğini belirterek, "Kent Ormanı bu yıl ilk defa gördüm, çok güzel olmuş. Bu güzel manzara karşısında Yozgat'ı tanımaları ve başkalarına tanıtmaları için İstanbul İhlas Koleji’nde eğitim gören öğrencilerimizi kısa süreli bir tatil için Yozgat'a getirmeyi dahi düşünüyorum" dedi.

Kent Ormanı hakkında bilgi veren Akdağmadeni Orman İşletme Müdürü Mehmet Erol, Kent Orman sahasının çok zengin bitki örtüsüne sahip olduğunu belirterek, "Saha içinde ana ağaç türü karaçam, alıç türleri, ahlat, akasya, kuşburnu, mahlep, badem, dağ muşmulası ile çeşitli otsu bitkileri yer almaktadır. Tesisin içi tamamen doğal yapıya uygun, ahşap malzemelerden yapılmıştır. Tesiste giriş kapısı, otoparklar, yaya yürüyüş yolları, tahta köprüler, kamelyalar, oturma yerleri, yağmur sığınağı, çeşitli spor aletleri, gözlem kulesi; gölet kenarında seyir iskelesi, spor alanı, kuş yuvaları, çeşme ve WC bulunmaktadır" dedi.

Yozgat halkının ruh ve beden sağlığına hizmet amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün emirleri doğrultusunda, Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü'nce kurulmuş olan Kent Ormanı’nın araç trafiğine kapalı olduğunu hatırlatan Erol, "Kent Orman alanında ateşli piknik yapmak yasaktır. Çamlık Milli Parkı'nda bulunan piknik alanına alternatif olan Kent Ormanı'nın, Yozgat halkı için bir cazibe merkezi haline gelmesi bizi mutlu etmektedir. Kent orman içerisinde bulunan çeşmelerin bazılarında yaz aylarında yaşanan kuraklığa bağlı olarak kesilmeler olmuştur. Ancak iki ayrı yerde su kaynağı tespit ettik. Bu yıl içerisinde bu su kaynaklarında piknik alanı içerisinde çeşmelerimize bağlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 12:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?