7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Yaban hayvanları için 1 ton yem

Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, doğanın karla kaplanması üzerine yiyecek bulmada güçlük çeken yabani hayvanlar için doğaya yaklaşık bir ton yem bıraktı.

Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa ve Yaban Hayatını Koruma Şube Müdürlüğü, ağır geçen kış şartlarında yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yabani hayvanların yerleşim yerlerine inmesini önlemek için kasaplardan et, kemik ile yemek fabrikalarından aldıkları yemek artıklarını ve ekmekleri doğaya bıraktı.

Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürü Birol Ayyıldız, Çamlık Milli Parkı'nın arka kısmındaki Divanlı köyü etrafındaki ormanlık alana, kuşlar için ekmek, yırtıcı hayvanlar için ise et ve kemik bıraktıklarını belirterek, "2008 yılının son günlerinde yağan kar yağışı ile doğa tamamen karla örtüldü. Bu nedenle doğada bulunan hayvanların yiyecek bulmakta sıkıntı yaşamaması için müdürlük olarak doğaya yem bırakıyoruz. Burada amacımız hem yabani hayvanların daha kolay yiyecek bulmasını sağlamak hem de hayvanların yerleşim yerlerine inmelerini önlemektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 19:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?