7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Yağmur altında gençlik yürüyüşü

Yozgat'ta Gençlik Haftası münasebetiyle düzenlenen Gençlik Yürüyüşü yağmur altında yapıldı.

Gençlik Haftası münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İnci Varinli, Vali Yardımcıları, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törene bir saat kadar önce gelen öğrenciler, yağan yağmur altında törenin başlamasını bekledi.

Saat 10.30'da törenin başlamasıyla birlikte, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulup saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Tören sırasında protokol üyeleri şemsiyelerini açarak yağmurdan korunurken, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması sırasında da protokol üyelerinden bazıları şemsiyelerini indirirken bazıları indirmedi. Öğrenciler ise tören süresince yağmurda ıslanmaktan kurtulamadı.

Yağmur altında süren törende bir açıklama yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, 15-21 Mayıs Gençlik Haftası'nı kutlayarak, "Güçlü Türkiye'yi daha da güçlendirmek istiyoruz. Türkiyemizi güçlendirecek ve Türkiye'yi gelecekte ülkeler arasında birinci sıraya getirecek siz gençlerimiz olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından üniversite öğrencileri, Atatürk'ü temsilen Türk bayrağını öperek Vali Amir Çiçek'e teslim etti. Üniveriste öğrencilerini folklor gösterilerinden sonra gençlik yürüyüşü başladı. Yağmur altında yapılan yürüyüşte de yine protokol üyeleri şemsiyelerini bırakmazken, öğrenciler yürüyüş sırasında da ıslandılar. Yağmurun artması üzerine yürüyüş istikameti kısaltılarak sona erdirildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 18:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?