3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Yağmur suyu projesi temeli atıldı

Yozgat Belediyesi Avrupa Birliği Fonlarından desteklenen Yağmur Suyu Projesi temelini düzenlenen törenle attı.

 
Aşağı Çatak Mahallesi'nde düzenlenen temel atma törenine Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Belediye Başkan Yardımcıları Tevfik Bozkurt, Mehmet Taşdemir, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkan Başer, Avrupa Birliği Fonlarından hibe kredi kapsamında yaklaşık 1.7 milyon Euro'luk yağmursuyu toplama projesinin temelinin atılarak çalışmalara start verildiğini belirterek, projenin 6 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Yozgat'ın konum itibariyle bu projeye büyük ihtiyacının olduğunu ifade eden Başkan Başer, "Şehrimizin yüksek kesimlerine yağan yağmur suları şehir merkezine kadar inerek su baskınlarına ve taşkınlara neden olmaktaydı. Bu projemizin tamamlanmasıyla birlikte, şehrimizde su baskınları olmayacaktır" dedi. Yozgat'ın altyapısının olmadığına değinen Başkan Başer, "Bizim dönemimizde altyapı çalışmalarına ağırlık verilmiş, ciddi anlamda projeler üretilmiş ve uygulamaya konulmuştur. İnşallah birkaç yıl içerisinde ilimizin altyapı sorunu kalmayacaktır. Yağmursuyu projesi de çok önemli bir altyapı projesidir. Yağmur suyu projesinin bittiği cadde ve sokaklarda üst yapı çalışmalarına başlayacağız" dedi.


Projeyi alan müteahhit firma temsilcisi Sadettin Budak, Yozgat'ın Yağmursuyu Projesinin 6 ay süre içerisinde tamamlayacak şekilde üstlendiklerini belirterek, "Bizim hedefimiz bu projeyi 4 ay da tamamlayıp teslim etmektir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 12:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 85.103.100.xxx Tarih : 22.06.2007 05:00:55
HAYIRLI OLSUN. AB; FONLARIYLA BİZE DE GİRDİ SONUNDA... ASLINDA 3-5 YİMPAŞ MAĞDURUNUN PARASI İLE BU İŞ KOTARILABİLİRMİŞ AMA NEYSE...