5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

'Yangın' uyarısı!

Yozgat Çevre ve Orman Müdürü Ali Şimşek, yangınla mücadele komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda, 1 Haziran - 31 Ekim 2005 tarihleri arasında ormanlık alanlarda ateş yakmanın yasak olduğunu söyledi.

Özellikle Yozgat Çamlığı’nın yerleşim merkeziyle içi içe olmasından dolayı buraya ayrı bir önem verilmesi gerektiğini kaydeden Çevre Orman Müdür Şimşek, "Türkiye’nin ilk milli parkı ve Yozgat’ın göz bebeği olan çamlığın korunması noktasında her Yozgatlıya bire bir görevler düşmektedir" dedi.

Çamlık Milli Parkı’nda birçok hizmetler verildiğini ve bu hizmetlerden vatandaşların en iyi şekilde faydalanmasını istediklerini belirten Şimşek, "Çamlıktan en iyi şekilde yararlanmak içinde çamlığımızı çok iyi korumamız geliyor. Maalesef çamlık için vatandaşlarımız tarafından çok iyi korunuyor diyemeyiz. Koruyan çok sayıda insanımız var ama biraz daha özen istiyoruz" şeklinde konuştu.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu’nun aldığı kararlar doğrultusunda Yozgat Çamlığı ve diğer tüm ormanlarda, 1 Haziran - 31 Ekim 2005 tarihleri arasında ateş yakılmasının yasaklandığını ifade eden Çevre Orman Müdürü Şimşek, "Vatandaşlarımızın herhangi bir cezai müeyyideye uğrayıp mağdur olmamaları için ormanların içerisinde ateş yakmamaları gerekiyor. Ateş yakan kişilerin ise, Alo 177 ücretsiz hatta bildirilmesini istiyoruz. Orman yangınlarının en büyük nedenlerinden bir tanesi de anız yangınlarıdır. Hasat mevsiminden sonra yasak olmasına rağmen anızlar yakılıyor. Bu yangınlarda birçok yerde yan yana olan ormanlık alanlara sıçrıyor ve onlarca dekar orman kül oluyor. Bu konuda özellikle çiftçilerimizin çok dikkatli olmalarını ve anızları yakmamalarını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 14:29:40
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 21:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?