5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yapay şelalede serinlik

SICAKTAN BUNALAN ÇOCUKLAR YAPAY ŞELALE SULARINDA SERİNLİYOR

Yozgat'ta 41 derecelik sıcaktan bunalan çocuklar yapay şelalelerde serinlemeye çalışırken, asfalt işçileri çalışmaya ara vermedi.

Yozgat'ta hava sıcaklığı 41 dereceye ulaşınca sıcaktan bunalan çocuklar yapay şelalelerdeki havuzlara girerek serinlerken, bazı vatandaşlar ise bidonlardaki sularla saçlarını ıslattı. Birçok vatandaş da hava ağaç gölgelerine yatarak serinlemeye çalıştı.

Yollara 80 derecenin üzerinde sıcak asfalt döküm işinde çalışan Nurettin Doğan, hava sıcaklığının üzerine bir de asfalt sıcaklığı eklenince çalışmakta zorlandığını belirterek, "Ekmek parası için mecburen çalışıyoruz. Asfalt kamyonları biraz gecikince yol kenarlarındaki ağaçların gölgelerinde serinliyoruz" dedi.

Bidonlardaki su ile başını yıkayarak serinlemeye çalışan Faruk Susam, Yozgat'ın bu yılın en yüksek sıcaklığını yaşadığını belirterek, "Hava çok sıcak. Serinlemek için bidonlardaki su ile yıkanıyoruz" diye konuştu.

Taksicilik yapan Adnan Ertuğrul ise araçlarında klimanın olmadığını belirterek, "Hava gerçekten çok sıcak, serinlemek için bidonlardaki suyu kullanarak veya gördüğümüz çeşmelerde elimizi yüzümüzü yıkayıp serinliyoruz" diye konuştu.

Yapay şelalelerin havuzlarında yüzen çocuklar da Yozgat'ta deniz ve havuzun olmadığını belirterek, "Biz de şelale sularında serinliyoruz. Zabıta geldiğinde ise kaçıyoruz" dedi.

Yozgat Özel Şifa Hastanesi Dahiliye Uzmanı Arif Yücel, hava sıcaklığının yüksek olduğu saatlerde özellikle, şeker, kalp, tansiyon hastalarının dışarı çıkmaması gerektiğini belirterek, "Eğer çıkmak zorunda kalırlarsa, kendilerini güneş ışınlarından şapka veya şemsiye ile korusunlar. Ayrıca bol miktarda sıvı tüketsinler" diye konuştu.

SICAKTAN BUNALAN ÇOCUKLAR YAPAY ŞELALE SULARINDA SERİNLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 16:55:04
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 18:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?