5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yapılan yeni yollar yıpratılıyor

YAPILAN YENİ YOLLAR YIPRATILIYOR

Devlet Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (Köydes) ile köylere asfalt yol yaparken, köylüler, pancar sulamak için yapılan yolları bozuyor.

Yozgat İl Özel İdare Müdürlüğü Köydes projesi kapsamında köylerde yaşayan vatandaşın ulaşımını daha sağlıklı ve güvenli ortamda yapmak için, yolları asfalt yapmaya çalışırken, bazı köylerde vatandaşlar yapılan yolları bozuyor. Pancar sulamak için yolları kazan çiftçiler, "Pancarı sulamak için boruları yola döşediğimizde üzerinden araç geçince borular kırılıyor. Bizde mecburen yolları kazıyoruz" diye konuştu.

Yolların kazılmasına tepki gösteren sürücülerden Mehmet Şahin Türk, devlet vatandaşı daha rahat bir ulaşıma kavuşturmak için asfalt yol yaptığını belirterek, "Buna karşılık çiftçilerimiz pancar sulamak için yollarımızı bozuyor. Bozulan yollar tekrar yapılsa dahi düzen tutmuyor. Bu konuda devlet yetkilileri de ilgisiz kalıyor. Yolu kazan vatandaş uyarılmıyor, her hangi bir ceza kesilmiyor. Vatandaşta su borusu kırılacak diye yolları kazıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 13:52:02
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 14:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?