30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

YASİAD'dan İtalya'da inceleme

YASİAD ÜYELERİ İTALYA'DA ÖZÜRLÜ İSTİHDAMINI İNCELEDİ

Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (YASİAD) yönetim kurulu üyeleri, özürlü istihdamının verimliliği ve artırılması kapsamında İtalya'ya düzenledikleri 4 günlük geziyi tamamlayarak Yozgat'a döndü.

Yozgat Rehberlik Araştırma Merkezi ve YASİAD birlikte Roma'da düzenlenen seminere Bulgaristan ve İtalya'dan yetkililer de katıldı. Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, 4 günlük Roma gezisinin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Avrupa ülkelerinden Bulgaristan, İtalya ve Yozgat Rehberlik Araştırma Merkezi görevlileri ile birlikte özürlülerin istihdamının artırılmasına yönelik Roma'da düzenlenen seminere katıldıklarını belirten Nazlıoğlu, "Proje çerçevesinde özürlü istihdamını yerinde incelemek amacıyla sosyal tesislerde ve devlet kurumlarındaki özürlüleri ziyaret ettik. İtalya bu konuda biraz daha gelişmiş durumda. Çünkü özürlülere yönelik çok güzel çalışmalar yapmaktalar. Fiziki ve genel şartlar bakımından buralarda barınan özürlülerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması ve onların da çalışabilecekleri bahçeler oluşturulmuş. Kısacası sağlıklı insanların yapabilecekleri işleri buralarda bulunan özürlü insanların yapması sağlanmıştır. Projemiz 3 ülkenin ortaklaşa çalışması ile özürlülerimize daha güzel imkanlar dahilinde istihdam alanlarının oluşturmasını artırılmasını sağlamaktır. Bu kapsamda önümüzdeki haziran ayında Yozgat'ta, Bulgaristan ve İtalya'nın katılımı ile bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu toplantıda ilimizde özürlülerimize yönelik yapacağımız istihdam alanları hakkında somut gelişmeler yaşanacak." diye konuştu.

Roma'nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek ticari faaliyetleri hakkında bilgi aldıklarına değinen Nazlıoğlu, "İtalya programımızın son gününde Roma'nın tarihi ve turistik yerlerini gezdik. Burada yapılan ticari faaliyetler hakkında firmalarla görüşerek fikir alışverişinde bulunduk. Buradaki firmalardan ülkemizdeki firmalarla ortak pazar oluşturmaları konusunda yardımcı olabileceğimizi belirttik. Ayrıca Tevere Enstitüsü'nü ziyaret ederek buradaki Türklerin yaşayışları hakkında bilgi aldık" şeklinde konuştu.

İtalya gezisine Yasiad Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Nazlıoğlu'nun yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Bacanak, Osman Gürses, Kemal Ergörün, Yavuz Civelek ve Genel Sekreter Orhan Özkan katıldı.

YASİAD ÜYELERİ İTALYA'DA ÖZÜRLÜ İSTİHDAMINI İNCELEDİ
YASİAD ÜYELERİ İTALYA'DA ÖZÜRLÜ İSTİHDAMINI İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 15:45:01
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 16:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?