7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Yaşlılar Haftası kutlandı

Yozgat'ta, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanılan Yaşlılar Haftası münasebetiyle bir eğlence programı düzenlendi.

Esenli beldesi Bilal Şahin Huzurevi'nde düzenlenen programa Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, İl Sosyal Hizmetleri Müdürü Fazlı Doğanç, daire müdürleri ve huzurevi sakinleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Fazlı Doğanç, her yıl, 18- 24 Mart tarihleri arasında çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle "Yaşlılar Haftası" kutlandığını belirterek, "Yaşlılık her insan için değişik anlamlar ifade etmesi ile birlikte hayatın çok özel bir dönemidir. Hayattaki deneyim ve birikimler bu dönemde genç nesillere aktarılır. Yaşamını topluma ve ailesine adamış, ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş yaşlılarımıza hak ettiği refahı ve mutluluğu sağlamak toplumsal bir sorumluluktur. Devlet olarak onların kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlayacak sosyal politikalarla mevcut hizmetlerin kalitesi ve çeşitliliğini artırmalı ve toplumsal bir duyarlılık geliştirerek huzur ve güven ortamı içinde yaşamalarını sağlamalıyız" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, her insanın mutlaka bir gün yaşlanacağını belirterek, "Bizler de yaşlanacağız, bu nedenle yaşlılarımıza iyi davranmalıyız, çocuklarımıza gösterdiğimiz şefkatin aynısını büyüklerimize de göstermeliyiz" dedi.

Devletin görevlerinden birinin de vatandaşına sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Çiçek, "Hiçbir yaşlımız sahipsiz değildir. Onların sahipleri devlettir. Devletimiz Yozgat Yaşlılar ve Özürlüler Bakımevi'nde, ayrıca Esenli Bilal Şahin Huzurevi'nde onlarca yaşlımızın bakımını üstlenmiştir. Bu yaşlılarımıza, büyüklerimize hizmet eden personel, güler yüzünü, şefkatini her zaman göstermek zorundadır" diye konuştu.

Çiçek, Esenli Bilal Şahin Huzurevi'nin, yerleşimi ve konumu itibarıyla birçok avantaja sahip olduğunu belirterek, "Burası doğa ile iç içedir. Bir tarafta Gelin Güllü Barajı, bir tarafta ise güzel bir yerleşim yeri. Yaşlılarımız burada rahatça gezip dolaşabilmekteler. İstedikleri bir işle de meşgul olabilirler. Yaşlılarımız bir işle meşgul olmak için bahçe işi, hayvan besleme gibi konularda bizden destek isterlerse biz bu yardımı sağlamaya hazırız" açıklamasını yaptı. Konuşmaların ardından yaşlılar ve programa katılanlar, halk oyunları ekipleriyle birlikte halay çekerek eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 17:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?