6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yaşlılar tel kırma sanatı öğreniyor

Yozgat Belediyesi Huzurevi ve Kadın Sığınma Evi'nde kalan kadınlar, boş zamanlarını tel kırma ve el işi kursuna giderek değerlendiriyor.

Yozgat Belediyesi, huzurevi ve kadın sığınma evinde kalan kadınlar için tel kırma kursu açtı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden görevlendirilen usta öğreticiler, huzurevinde kalan kadınlara Yozgat'ın geleneksel el işlemeleri arasında yer alan tel kırma sanatını öğretirken, bazı yaşlılarda örgü örerek, boş zamanlarını değerlendiriyor.

74 yaşındaki Münevver Dağdeviren, arkadaşlarının tel kırma ile işlemeler yaparken, kendisinin de örgü ördüğünü belirterek, "Hep birlikte çalışıyoruz, zamanımızı değerlendiriyor. Boş durmakla zaman geçmiyor. Ama bu şekilde zamanın nasıl geçtiğini fark edemiyoruz. Bize destek olan Belediye Başkanımız Yusuf Başer başta olmak üzere huzurevi yetkililerine ve hocamıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, huzurevinde kalan bayanların yaptıkları işlemelerin sergileneceğini belirterek, sergiden elde edilen gelirin, işi yapan kişiye verileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 18:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?