5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yatalak obezi yürüten mucize diyet

Aldığı aşırı kilolar yüzünden yürüyemeyince Yozgat Bozok Devlet Hastanesi’ne yatırılan Dursun Kaya isimli hasta, 10 günde 10 kilo zayıflayarak yürümeye başladı.

Tansiyon ve şeker hastası olduğunu, sürekli kilo aldığını ifade eden 56 yaşındaki Dursun Kaya, son çare olarak Yozgat Bozok Devlet Hastanesi’ne yatarak tedavi gördüğünü belirterek, "Yattığım günden itibaren doktorum bana diyet uygulamaya başladı ve 10 günde 10 kilo zayıflayarak biraz rahatladım. Hastaneye ilk geldiğimde hiç yürüyemiyordum, şimdi ise yürüyebiliyorum" dedi.

Hastaneye yatmadan önce bir yemekte 1 ila 1.5 ekmek yediğini ifade eden Kaya, hastaneye yattıktan sonra 1 dilim ekmekle idare ettiğini söyledi.

Bozok Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Tektaş ise, Dursun Kaya isimli hastanın hastaneye geldiğinde, "aşırı şişman" gruba giren bir hasta olduğunu kaydederek, "Hastanemize geldiğinde yürüyemiyor, rahat nefes alamıyordu. Ciddi kalp damar problemleri ve şekeri olan bir hastaydı. Biz ilk günden itibaren diyetini planladık. İlaç tedavisini ayarlayarak takibe alarak, 10 gün içerisinde yaklaşık 10 kilo vermesini sağladık" diye konuştu.

Hastanın ilk geldiği güne göre daha rahat olduğunu ve yürüyebildiğini ifade eden Dr. Tektaş, "Hastamızın aşırı şişman gruptan şişman gruba girebilmesi için yaklaşık 50 kilo vermesi gerekiyor. 50 kilo verdikten sonra normal kilolu gruba girmesi için çalışacağız" dedi.

Obezitenin artık hastalık olarak nitelendirildiğini ve insanlar için önemli bir problem olduğunu vurgulayan Yozgat Bozok Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Tektaş, "Obeziteyi bir hastalık olarak kabullenmemiz lazım, çünkü insanın kalp damar sağlığını, yaşam kalitesini bozan ciddi problemlerden birisidir. Ülkemizde de son yıllarda obezite de çok ciddi bir artış var. Tabii bunda rafine gıdaların hayatımıza girmesi, ekonomik şartların düzelmesiyle kişilerin daha rahat besinlere ulaşması, hayat şartlarının artmasıyla birlikte hareket kabiliyetinin azalması önemli obazite sebeplerinden bir tanesidir. Son yıllarda polikliniklere başvuran çok obezit hastamız var. Artık ben şişmanım demek yetmiyor, Obazite bir hastalıktır. Biz hastanemize gelen obazit hastalarımıza elimizden geldiğince yardımcı olamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 20:21:25
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 15:59:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?