8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Yavru sazanlar göletlere bırakıldı

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü, göletlerde balık sayısını artırmak için 13 gölete 200 bin yavru sazan balığı bıraktı.

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü, il genelinde bulunan göletlerde balık sayısını artırmak amacıyla 13 gölete sazan ve aynalı sazan türünde 200 bin balık bıraktı.

Topcu Göleti’ne 10 bin adet balık bırakan Tarım İl Müdürlüğü’nde görevli Su Ürünleri Mühendisi Seyfi Ali Ağtepe, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın 2008 yılı balıklandırma programı çerçevesinde Yozgat'taki göletlere 200 bin yavru damızlık balık bıraktıklarını söyledi.

Ağtepe, "Balıklar Antalya Kepez Su Ürünleri Araştırma Merkezi’nden getirtilmiştir. Bunlar damızlık türü balıklar. Bu balıklar 2 yıl gibi bir sürede 3-4 kilograma ulaşabiliyorlar ve çok kaliteli yumurta bıraktıkları için bakanlığımız bu balıklar üzerinde durmaktadır" dedi.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Ağtepe, göletlerde yaptıkları kontrollerde farklı balıklarla, etobur balıklarla karışlaştıklarını söyledi. Ağtepe, “Bu balıkları vatandaşlarımız bilinçsiz şekilde göletlere bırakmaktadır. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından belirlenen balıkların dışında balık bırakılması yasaktır. Etobur balıklar diğer balıkları yok ettiği için göletlerde balık üremesi düşüyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 12:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?