5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yaz hırsızlarına dikkat

HIRSIZLAR AÇIK KAPI VE PENCERELERİ ÇOK SEVER

Yaz aylarında yaşanan hırsızlıkların yüzde 50'si gece serinlemek için açılan pencereler ve balkon kapılarından kaynaklanıyor

Sorgun İlçe Emniyet Polis Merkezi Amiri Başkomiser Osman Taş, Hırsızların açık kapı ve pencereleri çok sevdiğini belirterek, "Özellikle geceleri ve bir yere giderken kapı ve pencerelerinizi kilitleyin, uzun süre ayrı kalacaksanız, komşularınıza ne zaman döneceğinizi ve gideceğiniz yerin adresini bırakın. Değerli eşya, altın ve mücevherlerinizi yanınıza alın, yada banka kasasına koyun, evinizde çelik kasa varsa bunu gizli bir bölme yaptırarak orada saklayın. Kısa süreli evinizden ayrıldıysanız ışıklarınızı açık bırakın. Seyyar satıcı ve çeşitli bahanelerle evinize girmek isteyen olursa sakın içeri almayın. Zemin kat ve birinci katta oturuyorsanız kapı ve pencereleri kesinlikle açık bırakmayın. Tatile gittiğinizde posta kutusunun anahtarını komşunuza verin. Hırsızlar genelde posta kutusu dolu daireleri seçer" dedi.

Kıymetli eşyaların sigorta yaptırılması gerektiğini belirten Taş, " Tüm bu altın kuralları uyguladıktan sonra hırsızlık olayı meydana gelmişse sakın telaşlanmayın. Hiçbir şeye dokunmadan en yakın polis karakoluna bildirin" diye konuştu..

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 17:47:04
Güncelleme :4 Ağustos 2010 Çarşamba 14:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?