5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yeni başsavcı göreve başladı

YOZGAT CUMHURİYET BAŞSAVCISI YELDAN GÖREVİNE BAŞLADI

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan görevine başladı.

Kasım 2010 kararnamesi ile Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan görevine başladı.

Yozgat'a atanmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yeldan, kendisinin Aksaraylı olduğunu, daha önce Kahramanmaraş'ın Elbistan, Diyarbakır'ın Bismil ilçelerinde, Ağrı ve Antalya'nın Alanya ilçelerinde görev yaptığını söyledi. Yozgat'ta bulunan Adliye Sarayını Türkiye'de örnek adliye saraylarından biri olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan, "Bizden önce görev yapmış, bu binayı kazandırmış tüm başsavcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizde bundan sonra binamızın fiziki yapısını geliştirmeye çalışacağız" dedi.

Yozgat'ta müstakil bir açık ceza evi kurulumsa için çalışma yapacaklarını ifade eden Başsavcı Yeldan, "Müstakil bir açık cezaevi için girişimlerimiz olacak. Cezaevimizde bulunan tekstil atölyesini biraz daha geliştirmek, bir fabrika gibi çalışır hale getirmek istiyoruz. Burada hükümlü ve tutuklularımıza hem meslek edindirmek, hem boş zamanlarını değerlendirmek, hem de kendilerine maddi imkan sağlamak arzusunu taşıyoruz. Şuanda tekstil atölyemiz Devlet Demir Yollarına mont dikmektedirler. Önemli olan atölyeyi açmak değil, atölyeye sürekli iş getirebilmektir. Bu nedenle bizde Antalya yöresinde büyük turizm tesisleriyle görüşme yapıp onların tekstil yönünde ihtiyaçlarını karşılayacağız, böylece atölyeye sürekli iş çıkmış olacak" dedi.

Cezaevini toplumla bütünleştirmek istediklerini vurgulayan Yeldan, "Şehrimize sosyal, kültürel ve ekonomik yönden destek olmak istiyoruz. Mahkumlarımız şuanda tiyatro oyunu oynuyor, bu oyunları halkımızla bütünleştireceğiz. Mahkumlarımıza ayrıca meslek edindirme kursu açıp, tahliye olduklarında iş bulmalarını sağlayacağız. Eski hükümlülere yönelik örnek projeler üreteceğiz. Ailenin korunmasına, aile içi şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 16:38:05
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 18:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?