8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Yeni eğitim yılı başladı

Yozgat'ta, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlen törende İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören 75. Yıl Anaokulu’nda devam etti.

75. Yıl Anaokulu’nda düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, 2008-2009 öğretim yılının huzur ve güven içerisinde hizmete açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Değişen ve gelişen toplum yapısı içerisinde eğitimde ileri seviyeleri yakalamak mecburiyetindeyiz. Bunun içinde geleceğimizin teminatı yavrularımızı maddi, manevi değerlerine saygı duyan ve bu değerlere sahip çıkan, çalışkan disiplinli, ruh sağlığı yerinde düşünen ve araştıran, sorgulayan, tartışan, azimli bilimsel düşünmeyi başarabilen, kendine güvenen idealleri olan nesiller olarak yetiştirme, azmi ve kararında olmalıyız" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, eğitimin, öğrenci, veli ve öğretmen ilişkisi ile daha iyi noktalara geleceğini belirterek, bu birlikteliğin sağlanmasıyla başarının artacağını söyledi.

Kırsal kesimde yaşayan kız çocuklarının eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri için çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Çiçek, "Köylerde anne ve babalar kız çocuklarını okutmak istiyor, ancak kalacak yer sıkıntısı yaşadıklarını bize iletiyor. Bizde bu sorunu çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İl Milli Eğitim ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz, kaymakamlarımız, yurt ve pansiyonlardaki yatak kapasitesini artırmak için büyük çaba sarf etmektedirler. İl genelinde yurt ve pansiyonlarda 3 bin 500 yatak kapasitemiz var. Bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmaları ve hayırsever işadamlarının yaptıkları yurtlarla bu yıl yatak kapasitemize 541 yatak eklenmiştir. Bu yatak sayımızı daha da artıracağız. 2008-2009 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum" dedi

Konuşmaların ardından bazı okullara çevre ödülü verildi. Daha sonra Vali Ertuğrul Ersoy İlköğretim Okulu’na geçen Vali Amir Çiçek ve katılımcılar, ücretsiz olarak verilen ders kitaplarını öğrencilere dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 14:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?