5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yeraltı şehri turizme açılacak

YENİFAKILI DAMLALI YER ALTI ŞEHRİ TURİZME AÇILACAK

Yozgat'ın Yenifakılı Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Damlalı Yeraltı şehrini turizme açmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Yenifakılı ilçesinin gelişimini sürdürdüğünü belirten Kaymakam Yüksel, ilçemizde eğitim konusunda eksiklimiz vardı. Bunu geçtiğimiz yıl hayırsever işadamı Adem Karacabay tarafından yaptırılan Anadolu Öğretmen Lisesi ve yurdu ile ilçemize eğitim konusunda büyük destek sağladı. Yine hayırsever iş adamlarımızla ilçemize okul yapımı konusunda görüşmelerimiz var. İnşallah ondan da olumlu sonuç alacağız" dedi.

Yenifakılı Damlalı Yer altı şehrinde geçen yıl temizleme çalışması yapıldığını ifade eden Kaymakam Yüksel, "Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen görevliler burada inceleme yaptı, burada bulunan bir insan iskeletinden parça alarak araştırma yapılacak ve iskeletin kaç yıllık olduğu tespit edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığından gelecek karara göre burada çalışmalar bu yılda devam edecek. Bizim bunanın turizme açılması için taleplerimiz var. Damlalı yer altı şehri turizme açıldığında ilçemizin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesine katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 12:22:01
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 22:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?