8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Yeraltı şehrinde inceleme yapıldı

Yozgat İl Genel Meclis üyeleri, Yenifakılı ilçesi Damlalı mevkiinde temizleme çalışması süren Bizans dönemine ait yeraltı şehrinde incelemelerde bulundu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık, İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can ve meclis üyeleri, yeraltı şehrini gezerek Yenifakılılı Genel Meclis Üyesi Kazım Yalıcı'dan bilgiler aldılar. Yalıcı, yetkililerin iki ay önce fark ettiği yeraltı şehrinin ilçe halkı tarafından uzun zamandır bilindiğini söyledi.

Yalıcı, "Bura hakkında Vali Amir Çiçek'e ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bilgi verdik ve burada bir çalışma yapılmasını talep ettik. Valimiz Amir Çiçek'te bu işe sıcak baktı, gerekli izinler aldıktan sonra Yenifakılı Belediyesi desteği ile çalışmalar başladı" dedi.

Arkeologlar tarafından yapılan araştırmada 8 odanın tespit edildiğini ve temizleme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Yalıcı, "Birbirlerine koridorlarla bağlı 6 odanın temizliği yapıldı. Diğer odalarda da çalışmalar sürüyor. Burası hem Yozgat hem de ilçemiz açısından çok önemli bir tarihi yerdir. Buradaki çalışmaların biran önce tamamlanarak turizme kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

Yalıcı, Damlalı yeraltı şehrinin Nevşehir'de bulunan yeraltı şehirlerine çok benzediğini ve aynı dönemde yapılmış olabileceğini belirterek, oda sayısının 8 ile sınırlı olmayıp daha fazla olduğunu temizleme çalışması yapıldıkça ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 12:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?