7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Yerköy, jeotermal enerji ile ısınacak

Yozgat'ın Yerköy İlçe Belediye Başkanı Ali Rıza Arslan, jeotermal enerji ile konut ısıtma projesinin alt yasının tamamlandığını, önümüzdeki günlerde abone kaydına başlayacaklarını söyledi.

Yozgat'ın Sorgun ve Sarıkaya ilçelerinden sonra Yerköy ilçesinde de konutlar jeotermal enerji ile ısıtılacak. Yerköy İlçe Belediye Başkanı Ali Rıza Arslan, çok zengin jeotermal enerji kaynağına sahip olduklarını belirterek, "Açılan sondaj kuyularından 200 lt/sn debisinde 62 derece sıcaklığında suyumuz mevcuttur. Bu suyu ilk etapta konut ısıtmasında kullanacağız ve 2 bin 500 konut için altyapı işlemleri tamamlandı. Sıcak suyun evlere verme işlemleri kaldı" dedi.

Jeotermal enerji ile konut ısıtma projesinin ilk etapta 2 bin 500 konut olduğunu hatırlatan Başkan Arslan, "2 bin 500 konut için ana şebeke işi tamamlandı. Ancak ilk etapta 500 konuta sıcak su vereceğiz, daha sonraki dönemlerde isteyen tüm vatandaşlarımıza sıcak su bağlayabileceğiz" dedi.

Yerköy ilçesinde bulunan sıcak suların mineral bakımından çok zengin olduğunu belirten Arslan, "İlçemizdeki sıcak sular çok sayıda hastalığa şifa olmaktadır. Bu nedenle ilçemizin termal merkez olması yolunda çalışmalarımız var. Yerköy turizm bölgesi olarak ilan edildi. Şimdi, termal turizm alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcıları bekliyoruz. Gelen yatırımcılara belediye olarak her türlü yardımı yapmaya hazırız" şeklinde ifade etti.

Jeotermal enerji ile seracılık yapmak isteyen çok sayıda yatırımcının müracaatta bulunduğuna değinen Başkan Arslan, "Belediye olarak biz önceliği termal turizme veriyoruz. Bu nedenle termal turizm alanında yatırım yapmak isteyen müteşebbisleri bekliyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 18:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?