8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Yerköy jeotermal enerjiyle ısınacak!

Yozgat'ın Yerköy İlçe Belediye Başkanı Ali Rıza Arslan, jeotermal enerji bakımından oldukça zengin olan Yerköy'de, Toki konutları ve çevresindeki konutların jeotermal enerji ile ısıtılacağını söyledi.

İlçede jeotermal enerji ile konut ısıtma çalışmalarının da yürütüldüğüne değinen Başkan Arslan, "Avrupa Birliği projelerinden yararlanarak konut ısıtma projesi hazırladık. Çalışmalarımız devam ediyor. İlk etapta bu yıl Toki konutları ve çevresindeki konutlarla birlikte en az 500 konut ve Cemil Çiçek Öğrenci Yurdumuz jeotermal enerji ile ısıtılacak. İstenilirse Anadolu Öğretmen Lisesi ve inşaatı devam eden yurtta ısıtılabilecek. Önümüzdeki yıl ısıtılacak konut sayısını 3 bine daha sonra da 6 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Yerköy'ün Jeotermal enerji bakımında oldukça zengin olduğunu ifade eden Başkan Arslan, "Özel İdare desteği ile açılan 3 kuyudan 62 derece sıcaklığında 182 litre/sn debisinde sıcak su elde edildi. İstenirse yeni açılacak kuyularla suyun miktarı artırılabilecektir. Jeotermal enerji diğer enerjilere göre daha ucuz bir enerjidir. Milli bir enerji olması dolayısıyla dışa bağımlılık yoktur. Bu da bizim için ayrı bir avantajdır" diye konuştu.

İlçede doğalgaz ve jeotermal enerjinin kullanılmaya başlamasıyla birlikte hava kirliliğinin de ortadan kalkacağına değinen Başkan Arslan açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Yerköy ve iç içe bulunduğu Çiçekdağı ilçesinde yakıt olarak genelde kömür kullanıldığı için ilçede kış aylarında hava kirliliği çok yüksek oluyordu. Bu yıl hem Çiçekdağı'nda hem de Yerköy'de doğalgaz ve jeotermal enerjinin kullanılmaya başlamasıyla birlikte hava kirliliği de azalacaktır"

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 20:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?