5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yerköylü çiftçiler bilgilendirildi

YERKÖY İLÇESİNDE ÇİFTÇİLERE TARLA FARESİ İLE MÜCADELE ANLATILDI

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü, 2010 Yılı Çiftçi Eğitim ve Yayım Programı Çerçevesinde, Yerköy İlçesinde çiftçilere "Tarla Faresi Mücadelesi" konulu eğitim ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

Yerköy Belediye Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Koruma Hizmetleri Daire Başkanı M.Emin Şahin, Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, Bitki Koruma Şube Müdürü Muttalip Nazlıoğlu, oda başkanları, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı. Toplantıda Yozgat Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesinden Sefer Akdere, katılımcılara tarla farelerinin, yaşam alanları, çoğalma nedenleri, beslenme şekilleri, doğal düşmanları, kültürel ve kimyasal mücadele yöntemlerini sunum yapılarak anlattı. Sunumun akabinde çiftçilerin sorun ve şikayetleri dinlendi.

Yozgat Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, tarla faresi konusunda çiftçilere uyarılarda bulunarak, her çiftçinin kendi tarlasını kontrol etmesi gerektiğini belirterek, "Çiftçilerimiz, tarla fareleri ile yaptıkları mücadelede sunumda gösterildiği gibi mutlaka kurallara uygun şekilde hareket etmelidirler. Fare deliklerine fazla zehirli buğday bırakmakla fazla fare ölmez, aksine fareleri yok edelim derken, farelerin doğal düşmanları olan canlılara zarar verebiliriz" dedi.

YERKÖY İLÇESİNDE ÇİFTÇİLERE TARLA FARESİ İLE MÜCADELE ANLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 10:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?