5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yıkım kararına büyük tepki

YOZGAT'TA KURAN KURSU BİNASININ YIKILMASINA TEPKİ GELDİ

Yozgat Belediyesi tarafında uygulanan proje kapsamında yıkılmasına karar verilen Merkez Kuran Kursu binasında, Kuran'ı Kerim öğrenen 98 kursiyer binanın yıkılmasına tepki gösterdi.

Yozgat Merkez Kuran Kursu binasında, Kuranı Kerim öğrenen 98 kadın kursiyer, binanın yıkılmasına tepki gösterdi. Kendilerine gösterilen Abdulhamit Han Camii altındaki yeri beğenmeyen kursiyerler, kendilerine şehir merkezinde yer verilmesini istedi. Yeni yerin çok uzak olduğu ve kendileri açısından ulaşımın zor olacağını ifade eden kursiyerler, Merkez Kuran Kursu önünde toplanarak, eylem yaptı. Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, Merkez Kuran Kursu'ndaki kursiyerler için Abdulhamit Han Camii altında yeni yer yaptıklarını belirterek, "Buraya modern bir kuran kursu yaptık, belediyemiz ulaşımın kolay sağlanması için araba tahsis etti. Kursumuz bu şekilde Mayıs ayı sonuna kadar bu şekilde devam edecek" dedi

Yeni Kurs Binasını inceleyen Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, kursiyerler için şehir merkezinde kurs binasına araç tahsis ettiklerini belirterek, "Ayrıca kursa anneleriyle birlikte gelen çocuklar için hem cami kenarına hem cami karşısındaki park içerisine oyun grupları yerleştiriyoruz. Anneler Kuran'ı kerim öğrenirken çocukları da parkta oynayabilecek" dedi. Başkan Başer, Büyük Cami etrafında hazırlanan proje kapsamında Kuran Kursu Binasının yıkılması gerektiğini belirterek, "Proje anıtlar kurulundan ve vakıflar tarafından kabul edilmiş bir projedir. Bu proje tamamlandığında Büyük Cami ve Müftülük çevresi daha güzel bir görünüme kavuşacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 18:01:04
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 18:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?