6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yılbaşı hindisine rağbet yok

YOZGAT'TA YILBAŞI HİNDİSİ RAĞBET GÖRMÜYOR

Yozgat'ta, yılbaşı sebebiyle şarküteri tezgahına çıkarılan hindiler rağbet görmüyor.

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte hindiler, tezgahlardaki yerlerini aldı. Satıcılar, önceki yıllarda olduğu gibi canlı hindinin satışının yapılmadığını, temizlenmiş hindinin kilogramının 8,50 ile 10 TL'den satışa sunulduğunu belirtti.

Hazır tavuk satışı yapan Necip Alakoç, vatandaşların hindi etine fazla ilgi göstermediğini belirterek, "Vatandaşın gelir seviyesi düştü, eskisi gibi yılbaşını kutlayamıyor. Yılbaşında satılır umuduyla getirdiğimiz hindiler bir haftadır reyonlarda bekliyor. Vatandaşlar tüm hindi alamadığı için parçalayıp satıyoruz" dedi.

Yılbaşı için hindi getiren Ali Doğan'da, şarküterilerin yılbaşı için hindi getirmediğini belirterek, "Yozgat'ta yılbaşı için hindiyi 2-3 esnaf getiriyoruz. Bizlerde hindiyi fazla sayıda değil, sadece isteyenlerin ihtiyacını görmek için getiriyoruz. Yozgat'ta genelde hindi eti ile arabaşı çorbası yapıldığı için vatandaş arabaşı çorbası yapmak için alıyor. Bir hindinin kilosu 8,5 ile 10 TL arasında değişiyor. Bir hindi de ortalama 50 ile 70 TL arasında tutuyor. Vatandaşlar bu kadar parayı verip almadığı için bizde ikiye bölüp yarım hindi satıyoruz" şeklinde konuşu

YOZGAT'TA YILBAŞI HİNDİSİ RAĞBET GÖRMÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 17:47:04
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 17:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?