8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Yıllardır boşa akan Jeotermal'ler

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Boğazlıyan İlçesi Cavlak bölgesinde yıllardır boşa akan jeotermal kaynaklarda incelemelerde bulundu.


Yozgat'ın Türkiye'nin en zengin jeotermal kaynaklarına sahip bir il olduğunu belirten Yozgat Valisi Amir Çiçek, Boğazlıyan ilçesinde bulunan Cavlak bölgesinin Turizm Bakanlığı tarafından Turizm bölgesi ilan edildi ve yatırımcı beklediklerini söyledi.

Cavlak Turizm Bölgesinde yatırım için hem hazineye hem de özel idareye ait arazinin bulunduğunu belirten Vali Çiçek, "Yapılacak yatırımlarla Cavlak bölgesini, sadece Boğazlıyan ilçesine değil tüm Orta Anadolu ve tüm Türkiye'ye hitap edebilecek bir turizm merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi.


Yurt dışından bir çok yatırımcının Cavlak Turizm Bölgesi ile ilgilendiğini ifade eden Vali Çiçek, "En son olarak Suudi Arabistan'dan iş adamları bu bölge ile ilgili araştırma yapıyor. İnanıyoruz ki önümüzdeki 5 yıl içerisinde buraya çok güzel yatırımlar yapılacaktır" dedi.


Cavalak Turizm Bölgesinde sıcak suların artezyen şeklinde doğal olarak çıktığını belirten Vali Çiçek, " 45 derece sıcaklığında 300 lt/sn debiye sahip termal sularımızın içerisinde bulundurduğu mineraller bakımından çok kaliteli bir sudur. Bu bölgede özel idare aracılığı ile yeni kuyular açmayı planlıyoruz. Açacağımız kuyulardan daha sıcak ve daha fazla su bulacağımıza inanıyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 20:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?