7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Yoksul aileye yardım yapıldı

Yozgat Milli Eğitimi Müdürü Sebahattin Gamsız, birlikte iftar yaptığı ailenin yoksulluğundan etkilenerek, ailenin tüm ev ihtiyaçlarını karşıladı.

Yozgat´ta yerel yayın yapan bir televizyon kanalı tarafından hazırlanan iftar programında, Develik Mahallesi’nde yaşayan Aydın ailesinin evine konuk olan İl Milli Eğitim Müdürü Gamsız, 5 çocuklu aile reisi Arif Aydın'ın işsiz olduğunu, komşularının verdiği yardımlar ve belediye aşevinden gelen yemeklerle geçimini sağladığını öğrendi.

Camları kırık, çatısı akan evde yaşam mücadelesi veren aileye yardım etmek için harekete geçen Gamsız, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan ve hayırsever esnafların katkısıyla, ev ihtiyacı olan 3 kanepe, kilim, battaniye, yorgan, tüp, ocak ve temizlik malzemesi alarak bugün aileye teslim etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu belirterek, "Valimiz Amir Çiçek'in talimatlarıyla aileye gereken yardım yapılmıştır. Ailenin oturduğu evin pencere camları kırıktı, camlarını yaptırdık. Evde su yoktu su bağlattık. Evin ihtiyaçlarının bir kısmını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı karşılarken, bir kısmını esnaflarımız karşılamıştır. Yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah yapılan bu tür yardımlar başkalarına örnek olur ve insanlar arası yardımlaşmayı artırır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız'a teşekkür eden Arif Aydın, "Milli Eğitim Müdürümüz olmasaydı bu yardımlar bize yapılmazdı, kendisine ve yardım yapanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çalışmak istediğini, ancak iş bulamadığını belirten Aydın, "Valimiz Amir Çiçek, Belediye Başkanımızdan bana iş bulmalarını, çalışıp evimin geçimini ben kendim sağlamak istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 15:28:09
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 15:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİM ÇAKICI IP: 88.240.14.xxx Tarih : 26.09.2008 02:25:18

REZALET! OKUDUKÇA VE FOTOĞRAFA BAKTIKÇA DAHA İYİ ANLAŞILIYOR. VATANDAŞIN VERGİLERİYLE ALDIRDIĞIN, VE DEVLETİN MEMURUNA TAŞITTIĞIN ANCAK RAMAZANI ÇIKARACAK ERZAĞI; SANKİ KENDİ CEBİNDEN VE GAYRETİNLE YAPMIŞ GİBİ ALEME REKLAM ETTİĞİN DÜŞKÜNÜN EVİNİN ÖNÜNDE BİR DE ELİ BELİNDE BÖYLE POZ VEREREK BAĞIŞLA (!) BAKALIM!... ŞİMDİ NE HAYRI KALDI BUNUN? BARİ ŞU SAANEN Mİ NEYDİ O KEÇİLERDEN VERSEYDİNİZ DE ADAMCAĞIZ İŞ-GÜÇ SAHİBİ OLSAYDI.