6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yol çalışmalarına hız verildi

Yozgat Valisi Amir Çiçek, E-88 karayolu ve Çorum-Yozgat yolunda süren duble yol çalışmalarını inceledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, E-88 Karayolu üzerinde süren duble yol çalışmalarında Saray Beldesi'nde inşaatı devam eden köprüde incelemelerde bulunarak görevlilerden bilgi aldı.

Daha sonra Çorum-Yozgat karayolunda yapılan asfaltlama çalışmalarını inceleyen Vali Çiçek, Yozgat'ta bölünmüş yol çalışmaları hızla devam ettiğini belirterek, "Karadeniz'i, Akdeniz'e bağlayan ve ilimiz içerisinden geçen Çorum-Yozgat Karayolu'nun Yozgat il sınırları içerisinde bulunan kısmın, tamamen duble yol olarak hizmete açılması için asfaltlama çalışmaları başlamıştır. Birkaç gün içerisinde asfaltlama çalışması tamamlanarak hizmete açılacak. Çorum yolunun Yozgat il sınırları içerisindeki kısım tamamlandı" dedi.

Önümüzdeki haftadan itibaren Muslabelen mevkiinde asfaltlama çalışması başlayacağını ifade eden Vali Çiçek, "Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte Yozgat Sorgun ilçesi arası bölünmüş yol olarak hizmete açılacak. Ayrıca Yozgat-Boğazlıyan arasında özel idare koordinesinde bölünmüş yol çalışmaları başladı. Sorgun- Sarıkaya arasında da çalışmalar başlayacak" diye konuştu.

"HEDEF 2023'E YETİŞTİRMEK"

Yozgat'ta doğuyu-batıya, kuzeyi-güneye bağlayan yolların tamamı bölünmüş yol çalışmalarını 2023'e kadar bitirmeyi hedeflendiğini dile getiren Çiçek, "Duble yol çalışmalarının yanında, hızlı tren çalışmaları da devam etmektedir. Yozgat vizyonunda bulunan modern ulaşım yollarına kavuşacak. Bu çalışmaların bu hızla devam etmesi durumunda 2023 vizyonunda bulunan ulaşım hedefleri 2023 yılına gelmeden tamamlanmış olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 19:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?