6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yol kenarları ağaçlandırılıyor

YOZGAT'TA YOL KENARLARI AĞAÇLANDIRILIYOR

Yozgat'ta Topluma Yararlı Çalışma Projesi Kapsamında işe başlayan işçiler, yol kenarlarında ağaçlandırma çalışmasına başladı.

Yerköy ilçesinde başlayan törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Başer, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törende Yerköy ilçe girişinden başlayan ve Saray Beledine kadar yapılacak ağaçlandırma çalışması hakkında bilgi veren Yozgat Valisi Amir Çiçek, Topluma Yararlı Çalışma Projesi kapsamında Yerköy'de örnek bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Yol kenarına, parklara, vatandaşların sürekli eğelenme, dinlenme, gezme yerlerine, uygun olarak ağaçlandırma çalışması yapılmaktadır. Bu çalışmalar İş Kurumu tarafından topluma yararlı işlerde çalıştırılmak üzere istihdam edilen gençlerimiz tarafından yapılmaktadır. Bu çalışmayı belediye ve kaymakamlığımız ortak yürütmektedir" dedi.

E-88 Karayolunun Yozgat'ı sadece Türkiye'ye değil dünyaya tanıtan bir yol olduğunu ifade eden Vali Çiçek, " Bu yolun kenarlarında yerleşim alanlarında güzel görmesi için ağaçlandırma çalışması başlatıldı. E-88 karayolunun Yerköy- Saray Beldesi arası 15 km'lik kısımda sağ ve solunda bu çalışma yürütülmektedir. Yine Yozgat- Boğazlıyan arası Atatürk yolunda çalışmalar başaldı. Diğer ilçelerimizde de aynı çalışmayı yapacağız. 2009 Yılı içerisinde Topluma Yararlı İşlerde çalışmak üzere 450 kişi istihdam edilmiştir. İstihdam edilenlerin büyük bir kısmı fidan dikim işlerinde çalışırken, bir kısmı da okullarımızda temizlik işlerinde görevlendirilmiştir " şeklinde konuştu.

YOZGAT'TA YOL KENARLARI AĞAÇLANDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 17:00:01
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 18:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?