5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat 163. şehidini de gözyaşlarıyla toprağa verdi

Mardin İli Nusaybin ilçesi’nde askeri aracın, Nusaybin-Midyat karayolunun 23. km’sinde Beyazsu mevkiinde mayına basması sonucu şehadet mertebesine erişen hemşehrimiz, J.Ast.Kd.Üçvş Halim BULUT, doğum yeri olan Yenifakılı-Bektaşlı kasabasında defnedildi.

Düzenlenen askeri törene, vali Sözer, Üsteğmen Abdullah ATEŞ, Belediye başkanı Ali AÇIKGÖZ ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Akif ACARLI’nın yanı sıra şehidin ailesi, yakınları ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehidin özgeçmişi okundu ve Alay Komutanı adına J.Üsteğmen Abdullah ATEŞ’in konuşmasını müteakiben Vali Gökhan SÖZER bir konuşma yaparak bölücü güçlerin dün olduğu gibi bugün de, vatanın birliğine-bütünlüğüne kastettiklerini söyledi. Vali SÖZER ayrıca "Ay-yıldızlı bayrağın al kanına bürünmüş aziz şehit, son görevimizi yapmak üzere huzurunda bulunmaktan büyük bir elem ve keder duymaktayız. Dün olduğu gibi bugün de, sana ve vatanın birliik-bütünlüğüne kastedenler vardır. Sana yapılan bu kasıt Türk milletine yapılan kasıttır. Mardin’in yakan sıcağında en son görevini yaparken şehit oldun, bu vatan sana minnettardır. Sen şehitlik gibi büyük bir rütbeye eriştin ne mutlu sana. Hatıranı Türk milletinin kaderine ve tarihine yazıyoruz. Bu yurdu tek bir mezar yapsak ve tarihe sadece senin kahramanlığını yazsak; cismin ve varlığın o kadar büyük ki, sığmazsın. Senin yerin, Türk Milletinin kalbi; Türk milletinin ve vatanının toprağıdır. Peygamber âğuşunu açmış seni bekliyor, senin mekanın cennettir. Seni dualarla ve minnet duygularıyla ebediyete yolcu ederken, geride bıraktığın gözü yaşlı ailene ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum." dedi.
Yozgat’ın 163. şehidi ve beş çocuklu ailenin üç astsubay evladından en küçüğü olan Halim BULUT’un, ay-yıldızlı Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlar üstünde kasaba mezarlığına dua ve göz yaşları eşliğinde defnedildi.Defin esnasında şehidin annesi İmran, eşi Seyhan ve çocukları Doğukan ile Batıkan göz yaşlarını tutamadılar.

Hakkı Yurtlu/YOZGAT
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 18:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜSEYİN AKSOY IP: 81.215.160.xxx Tarih : 10.01.2008 23:42:31

Vay benim gül yüzlü komutanım...Vay benim bedeni al bayraga sarılıp gelen fedakar komutanım hala daha dün gibi üzerinden 4 yıl geçti ama hala sanki dün gibi acınız taze ve hiç kapanmayacak bir yara yüreğimizde yokluğunuz.ne halim astsubayları ne görkem taşları nede hakan uykanları unutur bu vatan bir olarak gittiniz bin olarak döndünüz intikamınız bir ay sonra nusaybin de alındı siz rahat uyuyun ruhunuz şaad mekanınız nur cennet olsun.1982/4 hüseyin aksoy...