5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat başarısını arttırdı

YOZGAT VALİSİ NECATİ ŞENTÜRK, LYS SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

Yükseköğretime Geçiş Sınavında (LGS) 81 il arasında 56'ıncı olan Yozgat'ta 4 bin 247 öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girmeyince başarısını artırarak Türkiye genelinde ilk 23'e girdi.

Yozgat'ta LGS'ye 10 bin 164 öğrenci girerken 180 barajını geçemeyen veya 2 yıllık yüksek öğretim okullarına direk geçiş yapmak isteyen 4 bin 247 öğrenci, LYS'ye girmeyince il başarısı yükseldi. Yozgat 5 bin 917 öğrenci ile katıldığı LYS'de Eşit Ağırlıkta 10, Sözelde 13, Sayısalda ise 23'üncü sıraya yerleşti.

Bir basın toplantısı düzenleyerek LYS sonuçlarını değerlendiren Yozgat Valisi Necati Şentürk, bu yıl LYS'de Yozgat'ta öğrencilerin çok büyük bir başarı gösterdiklerini belirterek, "Yozgat Türkiye ölçeğinde büyük bir gelişme kaydetmiştir. Geçmiş yıllara oranlar yüzde yüz oranlarında bir gelişme göstermiştir. Yozgat 81 il içerisinde LYS sözelde 13, Matematik dalında 23, Eşit Ağırlıkta ise 10'uncu sıradadır. Bu çok güzel bir gelişmedir, çok güzel bir başarıdır" dedi.

LYS'de elde edilen başarıların sebeplerine bakmak gerektiğini ifade eden Vali Şentürk, "Sihirli bir şey değildir. Bu bir çabanın, bir gayretin ve bir iyileştirme çalışmalarının sonucudur. Nitelikli liseler mezun vermeye başlamıştır. Halk eğitim merkezlerinde kurslar açılmıştır. Milli eğitim müdürlüğümüz tarafından deneme sınavları yapılmıştır. Öğretmen gelişim günleri düzenlenmiştir. Rehberlik çalışmalarına önem verilmiştir. Bir kamusal alana emek verilip gayret gösterildiğinde, başarı kendiliğinden gelmektedir. İnşallah önümüzdeki yıl hedefimiz her alanda ilk ona girmektir" diye konuştu

Kamu hizmetlerinde birinci önceliğimiz eğitimdir diyen Vali Şentürk," Kaynak ve imkanlarımızı birinci öncelikli olarak eğitime, mesaimizi birinci öncelik olarak eğitime veriyoruz. Yakında milli eğitim il şurası toplanacaktır. Onunla da yetinmeyip geniş kapsamlı 2. İl Milli Eğitim Şurası düzenleyeceğiz. Memleketimizi yüceltmek istiyorsak, önce eğitimimizi yüceltmemiz gerekiyor. Öğrencilerimizi kutluyorum, annelerin, babalarını tebrik ediyorum, öğretmenlerini ve milli eğitim camiasını tebrik ediyor teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısında, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Başar'da hazır bulundu

YOZGAT VALİSİ NECATİ ŞENTÜRK, LYS SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 13:44:02
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 17:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?