5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat Belediyesi'nden çifte proje

YOZGAT BELEDİYESİNDEN ŞEHİR MERKEZİNE ÇİFTE PROJE

Yozgat Belediyesi 2010 yılı projelerinden Büyük Cami Çevresi ve Nohutlu Tepesi Seyir Terası projesini hayata geçiriyor.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 2010 yılının belediye ve Yozgat açısından ciddi bir atılım yılı olacağını söyledi. Belediye tarafından hazırlanan ve 2010 yılında yapılacak en önemli projelerden birinin büyük cami çevre düzenlemesi diğerinin ise Nohutlu Tepesi Seyir Terası projesi olduğunu belirten Başkan Başer, "Büyük cami çevre düzenlemesinin ihalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanacak. Orada bulunan esnaflarımızın mağdur etmeden onlara yer göstermek suretiyle alanı boşlatacağız. Proje içinde yer alan 3 bin 500 metrekarelik bir alan tamamlandığında İstanbul'da Sultan Ahmet Camii veya Eyüp Sultan Camii nasılsa büyük caminin etrafı da öyle olacak. 689 bin liraya ihalesi gerçekleşti, önümüzdeki günlerde de ihaleyi alan firma çalışmalara başlayacak. Burada, kafeterya, oturma grupları, çiçekleri ve su gruplar, kütüphane, gezinti yerleri olacak. Halkımız rahatlıkla buraları gezip dinlenebilecek" dedi.

İkinci projenin ise Nohutlu Tepesi Seyir Terası Projesi olduğunu ifade eden Başkan Başer, "Bu projeyi çok önemsiyoruz. Bu proje tamamlandığında sadece Yozgat merkez değil ilçelerden de gelen insanlar buraya ilgi gösterecekler. Yozgat'a hakim bir tepe olan Nohutlu Tepesinde hem restoran, hem de düğün salonu şeklinde çok amaçlı kullanılacak bir salon yapılacak. Burada toplu yemekler verilebilecek, konferanslar ve kongreler düzenlenebilecek. Salonlar hem yaz hem de kış aylarında hizmet verecek. Burada aynı zamanda piknik alanı, gezinti alanları, spor tesisler, araç parkları bulunacak. Yapılacak ışıklandırma ile akşamları çok güzel görüntüler oluşturacak" dedi.

İki projenin de bu yıl başlayacağına değinen Belediye Başkanı Başer, " Büyük Cami çevresi projesi bu yıl tamamlanacak. Nohutlu Seyir Terası projemize ise kaynak arayışındayız. Bu konuda siyasilerimizden de büyük yardım alıyoruz, hem Kültür Bakanlığı hem de Vakıflar Genel Müdürlüğümüzden ve Çevre ve Orman Bakanlığımızdan gerekli destek ve yardımı görüyoruz. Bize destek olan tüm siyasilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

YOZGAT BELEDİYESİNDEN ŞEHİR MERKEZİNE ÇİFTE PROJE
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 16:52:05
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 16:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?