6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat Belediyesi'ne çevre ödülü

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından belediyeler arasında düzenlenen en çevreci belediye yarışmasında 2'nci olan Yozgat Belediyesi'ne ödül olarak kepçe verildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Yozgat Vali Vekili Mustafa İngenç, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Demirbaş, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediyenin ağır borç yüküne rağmen hiçbir zaman hizmetleri aksatmadıklarını belirterek, "Biz belediye olarak alt yapı ve çevreye önem vermekteyiz. Bu nedenle, önce biyolojik arıtma tesisi, katı atık düzenli depolama tesisi, yağmur suyu toplama hattını tamamladık. 24 bin metrekare olan yeşil alanımızı 180 bin metrekareye çıkardık. Çevre ve Orman Bakanlığımızın düzenledi en çevreci belediyeler yarışmasında yaptığımız bu çalışmalardan dolayı 2'nci olduk ve bakanlığımız bize bu kepçeyi hediye etti. Çevre ve Orman Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Demirbaş ise, bakanlık olarak alt yapıya önem veren belediyeleri desteklediklerini belirterek, "Bakanlık olarak bir yarışma düzenledik, bu yarışmada Yozgat Belediyemiz yaptığı çalışmalarla 2'nci oldu. Bakanlığımızda ikinciye bir kepçe hediye etti. İnşallah Yozgat Belediyemiz gelecek yıl birinci olur ve daha büyük bir hediye veririz" diye konuştu.

Yozgat Vali Vekili Mustafa İngeç de, belediyeler açısından alt yapı çalışmalarının çok önemli olduğunu belirterek, "Bazı kentlerin cadde ve sokakları güzel olabilir, o kentin içinden çıkan evsel atıklar, yer altı sularını, sulama sularını kirletiyorsa, doğaya pis koku salıyorsa gelecek nesillere ne bırakacaksınız. Kentin görünen estetik güzelliği değil, kalıcı olan yaşanabilir, sürdürülebilir bir çevre bırakmamız lazım. Bu bakımdan Yozgat Belediyemizin yapmış olduğu, biyolojik arıtma tesisi, katı atık düzenli depolama tesisi ve yağmur suyu toplama şebekesi çok önemli bir çalışmadır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından verilen kepçe hizmete girdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 15:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?